ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για τη δημιουργία φορέα απασχόλησης

πρόταση-για-τη-δημιουργία-φορέα-απασχ-503170

Στην πόλη των Τρικάλων περιόδευσε προχθές ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Παπατόλιας. Συναντήθηκε με κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο της πόλης με παραγωγικούς φορείς και ενημερώθηκε για μια σειρά θεμάτων σχετικά με την τοπική επιχειρηματικότητα, την τουριστική ανάπτυξη, αλλά και την ανάπτυξη σε τομείς όπως της Βιομηχανίας και της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Οι παραγωγικοί φορείς των Τρικάλων έθεσαν στο υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας το θέμα του εμπορευματικού κέντρου και της έλλειψης ΒΙΠΕ στο νομό.

«Το ζητούμενο είναι το τι θα πράξουμε την επόμενη μέρα αυτών των εκλογών, καθώς όπως γνωρίζεται, στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου, οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στην αιρετή Περιφέρεια, που με την σειρά τους θα κληθούν να ασκήσουν διοίκηση και με βάση τις αρμοδιότητες που θα έχει αυτός ο νέος θεσμός, θα μπορούν να προσδώσουν μία νέα δυναμική στην περιφερειακή ανάπτυξη της Θεσσαλίας», δήλωσε ο κ. Παπατόλιας.

Έδωσε ως παράδειγμα τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει ο νέος θεσμός για την τοπική επιχειρηματικότητα. «Επομένως -τόνισε- κυρίαρχο μέλημα των νέων εκπροσώπων στην Περιφέρεια θα πρέπει να αποτελεί το πώς θα εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τους φορείς, οι οποίοι στηρίζουν και προωθούν την επιχειρηματικότητα για να δώσουν νέα ώθηση και δυναμική στον τομέα αυτό».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων των Τρικάλων πως τις επόμενες μέρες και κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους προέδρους των Ξενοδόχων των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, θα παρουσιάσουν την πρόταση σύνδεσης όλων των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας, με ενιαία τουριστικά πακέτα, με στόχο την ανάπτυξη ενιαίου τουριστικού προϊόντος και ενιαίου τουριστικού προγράμματος προβολής για τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Αναφερόμενος στο θέμα του «πράσινου θερμοκηπίου», ο κ. Παπατόλιας σημείωσε τη σημαντικότητα της διασύνδεσης Πανεπιστημίου και ερευνητικού κέντρου και παραγωγής, πως επίσης αποτελεί την πλέον πρακτική και ορατή πρόταση για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, αξιοποιεί ως πρόταση τις περιβαλλοντικές μεθόδους καλλιέργειας και με τις ανανεώσιμες πηγές και με τη μέθοδο της υδροπονίας και το σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι έχει εγγυημένη διάθεση στην αγορά.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι τις επόμενες μέρες η παράταξή του θα καταθέσει σε δημόσιο διάλογο την πρότασή της για τη δημιουργία ενός φορέα απασχόλησης όπου θα συμμετέχουν τα επιμελητήρια και άλλοι φορείς της Περιφέρειας.

Ο κ. Παπατόλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι παραγωγικοί φορείς των Τρικάλων έθεσαν στο πλαίσιο της σύσκεψης το θέμα της ανάγκης επικαιροποίησης του χωροταξικού της Θεσσαλίας, κάτι το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στα κτηνοτροφικά πάρκα, στις ενοικιάσεις αγροτικής γης, αλλά και σε μία σειρά άλλων κρίσιμων ζητημάτων που ως Περιφέρεια υστερούμε σε σημαντικό βαθμό.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ορθής διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων, σημείωσε ότι για πρώτη φορά μέσω Καλλικράτη η διαχείριση περνά στην Περιφέρεια, η οποία πλέον θα λαμβάνει τις αποφάσεις χωροθέτησης και ανάθεσης, ξεφεύγοντας από την κεντρική διοίκηση.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στα Τρίκαλα, επισκέφτηκε με το τρενάκι της γραμμής και το παζάρι της πόλης, συνοδευόμενος από κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους πολίτες, οι οποίοι τον σταματούσαν για να του μεταφέρουν ευχές αλλά και αιτήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου