ΤΟΠΙΚΑ

Πήγαν ΔΕΘ, σήκωσαν τις μπάρες!

πήγαν-δεθ-σήκωσαν-τις-μπάρες-851206

Περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο στην αυτοκινητοπομπή από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη με σύνθημα «ΠΑΜΕ ΔΕΘ, σηκώνουμε τις μπάρες».

Το τεράστιο κομβόι που σχηματίστηκε, ανοίγοντας τους εννέα ενδιάμεσους σταθμούς διοδίων, κατέληξε στη συμπρωτεύουσα με στόχο τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ.

Στη διαδρομή οι πολίτες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση σήκωσαν τις μπάρες στους σταθμούς διοδίων κατά μήκος της εθνικής οδού. Το κομβόι ενισχύθηκε με αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων κινητοποιήθηκαν αυθόρμητα και είχαν ενημερωθεί για τη δωρεάν διέλευση των οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων.

Σε όλο το μήκος των 500 χιλιομέτρων πολίτες ενώθηκαν με το κομβόι, δυναμώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας ενάντια «στα ληστρικά χαράτσια και σε κάθε είδους ιδιωτικά οικονομικών συμφέροντα σε βάρος των πολιτών, με αιχμή τα διόδια στους εθνικούς δρόμους».

Στους σταθμούς διοδίων της Θήβας στη Βοιωτία, της Τραγάνας και της Πελασγίας στη Φθιώτιδα, του Μοσχοχωρίου στο Βόλο, στο Μακρυχώρι της Λάρισας, στον Πυργετό και στη Λεπτοκαρυά της Θεσσαλίας και τέλος στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης υψώθηκε το Σάββατο «η μαζική φωνή της έμπρακτης αντίστασης των πολιτών ενάντια στην οικονομική και πολιτική επιδρομή της κυβέρνησης, των τραπεζιτών και των μεγάλων πολυεθνικών συμφερόντων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πανελλαδικό συντονιστικό των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου