ΤΟΠΙΚΑ

Crash test για τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου

crash-test-για-τον-διοικητή-του-αχιλλοπούλειο-346476

Αυγουστιάτικο crash test και για τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίο Δραμητινό, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, βρέθηκε χθες στην έδρα της 5ης ΥΠΕ, μαζί με άλλους διοικητές νοσοκομειακών ιδρυμάτων της περιφέρειας, στο πλαίσιο της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησής τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Δραμητινός φρόντισε για την αποστολή στο Υπουργείο Υγείας αναλυτικής κατάστασης με τα όσα έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα στο Αχιλλοπούλειο.

Οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων, βρίσκονται ήδη από τις αρχές Αυγούστου, υπό αυστηρό έλεγχο από το Υπουργείο Υγείας.

Το προηγούμενο διάστημα ο διοικητής του Αχιλλοπούλειου κλήθηκε να συμπληρώσει ειδικά έγγραφα σχετικά με το τι έχει πράξει και τι όχι, και τα έστειλε με απόρρητη διαδικασία στο Υπουργείο Υγείας.

Μέσα από την αυτοαξιολόγηση θα προκύψει εάν οι διοικητές πληρούν ακόμη τις προϋποθέσεις της επιλογής τους ή όχι.

Άλλωστε ο υπουργός Υγείας τους είχε προειδοποιήσει ότι θα πρέπει να υλοποιήσουν τους στόχους που έχουν τεθεί για τα νοσοκομεία τους, αφού θα τους περάσει από crash test.

Οι αναλυτικές καταστάσεις με το έργο του κάθε διοικητή, αναμένεται να αποτελέσουν ένα από τα βασικά κριτήρια για το ποιος θα μείνει και ποιος όχι στη θέση του.

Εξάλλου η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι ακολουθεί διαδικασίες αξιοκρατίας, δεν αποκλείεται και να απομακρύνει διοικητές που η ίδια διόρισε, και μάλιστα άμεσα.

Ειδικότερα, οι διοικητές των νοσοκομείων θα εξετασθούν εκτός των άλλων για το κόστος των νοσηλειών, για τις εισαγωγές που έχουν γίνει, τον αριθμό των εξετασθέντων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), για τη φαρμακευτική δαπάνη ανά ασθενή, και επίσης για το αν έχουν τηρήσει τον προϋπολογισμό.

Πάντως έγκυρες πηγές τονίζουν ότι ήδη υπάρχει εικόνα και βαθμολόγηση για κάθε διοικητή ξεχωριστά, και ειδικά για αυτούς της Αττικής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αρκετοί έχουν πάρει …κακό βαθμό, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην κακή διαχείριση των οικονομικών των νοσοκομείων τους και στη μη εξόφληση των υποχρεώσεων τη στιγμή όμως που υπάρχουν τα κονδύλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου