ΤΟΠΙΚΑ

Επισημάνσεις

επισημάνσεις-503287

Βαθύ σκοτάδι…

…Είχε πέσει προχθές το βράδυ στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Όποιος έκανε βόλτα στο πάρκο και την παραλία θα ήταν ευτύχημα αν δεν έτρωγε τα μούτρα του, αφού ο δημοτικός φωτισμός δεν δούλευε και δεν μπορούσε να δει κανείς ούτε τη μύτη του!
Α.Φ.
 
Αμεση αντίδραση
Αποκαταστάθηκε χθες τελικά ο δρόμος στην περιοχή Λιμνονάρι Σκοπέλου που είχε σπάσει από την βροχή του Σαββάτου, αποκλείοντας μια επιχείρηση. Μετά το «στοπ» που έβαλαν προχθές στις εργασίες Λιμενικό και Κτηματική η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ έδωσε χθες το ok στο δήμο να προχωρήσει σε πρόχειρη αποκατάσταση για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα.
Α.Φ.
 
Ο λογαριασμός στο δήμο
Οπως μαθαίνουμε, ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς στέλνει έγγραφο στο δήμο Ζαγοράς, ζητώντας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης του περιβάλλοντος αναφορικά με τις παρεμβάσεις στην Παρίσαινα, κάτι που αν ο δήμος αρνηθεί να κάνει, θα αναλάβει να υλοποιήσει η Νομαρχία. Μην μπερδεύεστε όμως, η ΝΑΜ θα κάνει μόνο το έργο εφόσον δεν μπορεί η δημοτική αρχή, τη «λυπητερή» ο δήμος θα την πληρώσει.
Α.Φ.
 
Προφάσεις
Ο,τι και να πει ο δήμος Αλμυρού για την κατάσταση που επικρατεί στο δάσος Κουρί, δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από απλές προφάσεις. Δε νοείται το μοναδικό αξιοθέατο, ο μοναδικός χώρος αναψυχής και επισκεψιμότητας που διαθέτει ο δήμος, να έχει παραιτηθεί και εγκαταλειφθεί στο έλεος της μοίρας του… Αν είναι δυνατόν να καταστρέφουμε πια ό,τι απλόχερα μας χαρίζει η φύση!
Α.Φ.
 
Διακοσμητικοί
Επειδή οι ποδηλατόδρομοι όπως και να το κάνουμε δεν είναι και οι καλύτεροι που υπάρχουν κι επειδή σε πολλές συνοικίες δεν χρησιμοποιούνται καν από τους ποδηλάτες, κάτοικοι στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων αποφάσισαν να τους διακοσμήσουν. Έβαλαν λοιπόν γλαστράκια πάνω στο τσιμέντο κι έτσι τουλάχιστον θα έχουν και ωραία θέα.
Δ.Π
 
 
Πάρτι
Τελικά η παιδεία και η εκπαίδευση στην Ελλάδα θέλουν ριζικές αλλαγές εκ βάθρων. Δεν γίνεται να οργανώνονται ήδη τα πρώτα φοιτητικά πάρτι τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο. Για τα πάρτι όλοι πρώτοι είναι, στα μαθήματα δεν ξέρουμε ποιος πατάει…
Δ.Π
 
Πάρκινγκ
Τι παραλία, τι υπαίθριο πάρκινγκ, το ένα και το αυτό. Ο χαμός που γίνεται σε καθημερινή βάση από το πρωί έως το βράδυ στα στενά της Γαμβέτα, της Κουμουνδούρου, της Ογλ προς την παραλία δεν έχει προηγούμενο. Μηχανάκια κάθε είδους είναι παρκαρισμένα εκεί και δεν μπορούν ούτε να περπατήσουν ελεύθερα οι πολίτες, αλλά κυρίως ούτε να κινηθούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Το θέαμα δε όσο ανεβαίνουμε πως το Βολωνάκι γίνεται ακόμη χειρότερο, με τα μηχανάκια να καταλαμβάνουν κάθε ελεύθερο εκατοστό. Ήμαρτον πια με αυτή την κατάσταση!
Δ.Π
 
Φεύγουν
Χωρίς οδηγό ασθενοφόρου θα μείνει το Κέντρο Υγείας Σκιάθου για μια βάρδια, ενώ οι γιατροί ήδη ετοιμάζονται να την κάνουν, καθώς κάλυψαν τις εφημερίες τους και δεν μπορεί να τους υποχρεώσει κανείς να δουλέψουν παραπάνω. Τώρα τι θα κάνουν οι κάτοικοι του νησιού ένας Θεός ξέρει, αλλά μάλλον κάτι θα έχουν ανακαλύψει, κάποιο γιατροσόφι θα έχουν βρει τόσο καιρό που ταλαιπωρούνται με τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας.
Δ.Π
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου