ΤΟΠΙΚΑ

Κινδυνεύουν σοβαρά οι Μεσογειακοί!

κινδυνεύουν-σοβαρά-οι-μεσογειακοί-851206

Αστραψε και βρόντηξε χθες το μεσημέρι για τα Μεσογειακά Χωριά σε Βόλο και Λάρισα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) κ. Αμάρ Αντάντι, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά το τέλος των τριήμερων εργασιών της Τακτικής Συνεδρίασης της ΔΕΜΑ και των ειδικών της Επιτροπών, στη διάρκεια της οποίας έγιναν συναντήσεις με τα αντίστοιχα τμήματα της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Όταν ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ ρωτήθηκε για την καθυστέρηση που παρατηρείται για την έναρξη κατασκευής στα δύο Μεσογειακά Χωριά και αν υπάρχει εναλλακτική λύση, δεν άφησε κανένα περιθώριο για την ενόχληση και την ανησυχία που προκαλεί το γεγονός στη Διεθνή Επιτροπή. «Δόθηκαν μεγάλες υποσχέσεις από την Ελλάδα για το Μεσογειακό Χωριό. Ήταν ο βασικός λόγος που επελέγη ο Βόλος για τους Αγώνες του 2013. Υπάρχει ευθύνη της ελληνικής πλευράς απέναντι στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ. Υποσχεθήκατε Μεσογειακό Χωριό. Μικρό, μεσαίο ή μεγάλο Χωριό, αλλά Χωριό. Χωρίς Μεσογειακό Χωριό δεν γίνονται Αγώνες. Τέλος», ήταν η δήλωση του κ. Αντάντι, που προκάλεσε αίσθηση στους παρευρισκόμενους για το κατηγορηματικό και έντονο ύφος που αυτή διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της αθλητικής μεσογειακής οικογένειας…

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος της ΟΕΜΑ Γιώργος Κολέτσος, που επανέλαβε ότι «χωρίς Μεσογειακό Χωριό δεν γίνονται Μεσογειακοί Αγώνες», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ΟΕΜΑ είναι σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να ξεκαθαρίσει σύντομα το όλο θέμα, για το οποίο σημειωτέον μέχρι σήμερα έχουν δοθεί προφορικές διαβεβαιώσεις τόσο από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, όσο και από τον πρώην Υπουργό Εργασίας και νυν Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Οι κ.κ. Κολέτσος και Αντάντι συμφώνησαν επίσης ότι η καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη εργασιών για τα δύο Μεσογειακά Χωριά είναι τα τέλη του 2010.

Κατά τα λοιπά στη χθεσινή συνέντευξη που δόθηκε σε χώρο του ξενοδοχείου Valis στην Αγριά οι κ.κ. Αντάντι και Κολέτσος εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι πλέον οι υπεύθυνοι της ΔΕΜΑ έχουν συνομιλητές από την ελληνική πλευρά, αφού έχει αρχίσει εδώ και μερικές εβδομάδες να στελεχώνονται με επιτελικά στελέχη και οι αντίστοιχες Επιτροπές της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων. Είναι στελέχη, είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ, που έχουν εργαστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και που θα βοηθήσουν σημαντικά για την επιτυχία των Αγώνων του 2013.

Τρία νέα αγωνίσματα

Στις τριήμερες εργασίες ΔΕΜΑ και ΟΕΜΑ αποφασίστηκε επίσης όπως μη συμπεριληφθεί στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα του 2013 το αγώνισμα του γκολφ λόγω της έλλειψης αντίστοιχων εγκαταστάσεων στην περιοχή της Θεσσαλίας. Αντίστοιχα αποφασίστηκε όπως στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 συμπεριληφθούν για πρώτη φορά τρία νέα αγωνίσματα. Το μπάντμιντον (αντιπτέριση), το ταε κβο ντο και το θαλάσσιο σκι. Τα αγωνίσματα, αυτά, όπως είπε ο κ. Αντάντι, θα διεξαχθούν με την οικονομική συμβολή των αντίστοιχων Διεθνών Ομοσπονδιών που θα ενισχύσουν οικονομικά την ΟΕΜΑ. Είναι μία καινοτόμος προσέγγιση αυτό που επιχειρείται, είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ, που φαίνεται να ρίχνει… νερό στο κρασί του όσον αφορά στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, αντιλαμβανόμενος την περιοριστική πολιτική που ακολουθείται από την Ελλάδα. Δεν θέλουμε δαπανηρούς Αγώνες. Θέλουμε πετυχημένους Αγώνες για όλους τους λαούς της Μεσογείου, είπε ο κ. Αντάντι.

Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΟΕΜΑ Φάνη Κουτρουμπά είπε ότι η χωροθέτηση για τα τρία νέα αθλήματα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αφού, όπως υπογράμμισε, είναι συνάρτηση και της αλλαγής αθλημάτων που θα εξετάσουν οι Τεχνικές Επιτροπές και οι οποίες εξετάζουν τη δυνατότητα μεταφοράς των αγωνισμάτων της γυμναστικής και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα Τρίκαλα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου