ΤΟΠΙΚΑ

«Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια»

εξαντλήσαμε-όλα-τα-περιθώρια-503535

Καθαρά οικονομικοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση διακοπής της λειτουργίας των σχολείων της Μητροπόλεως και υπαγορεύθηκαν από την οικονομική κρίση, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.κ. Ιγνάτιος, στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το συγκεκριμένο θέμα, ο Σεβασμιότατος υπογράμμισε ότι «εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες. Να είστε βέβαιοι γι’ αυτό. Εχω πλήρη επίγνωση του θέματος. Σέβομαι τις προσπάθειες, που έγιναν και από τους εκπαιδευτικούς και από τους γονείς προκειμένου να συνεχιστεί ένα έργο που όλοι εκτιμήσαμε και φυσικά πρώτος εγώ που το εμπνεύστηκα και το διακόνησα όλα αυτά τα χρόνια. Όμως, προσέθεσε ο ίδιος, είχα μεγάλη ευθύνη να μην ξαναγίνει κάτι που μας έφερνε και πάλι σε κρίσιμη κατάσταση. Επρεπε να πάρω όντως αποφάσεις δύσκολες που πονούσαν πρώτα εμένα, αλλά νομίζω ότι κάθε υπεύθυνος στην θέση μου, προσέθεσε, θα έπραττε το ίδιο».
Αναλύοντας τους λόγους που έγραψαν, πολύ απρόοπτα ομολογουμένως, τίτλους τέλους στην λειτουργία του «Αγιου Απόστολου του Νέου», ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε ότι ήταν πλέον δυσβάσταχτο για την τοπική Εκκλησία το λειτουργικό κόστος των σχολείων, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «ποτέ δεν είχε κανένα έσοδο η Μητρόπολη, η οποία επένδυε και σε υλικοτεχνικό επίπεδο, έως ενός σημείου πλέον, διότι δεν μπορούσαμε περισσότερο» επεσήμανε ο ίδιος. Ερωτηθείς εάν και κατά πόσο υπάρχει προοπτική επαναλειτουργίας των σχολείων της Μητροπόλεως, ο κ. Ιγνάτιος δήλωσε αυτολεξεί «εάν και εφόσον υπάρξουν στο μέλλον προοπτικές που θα έχουν όμως βιωσιμότητα και είναι ουσιαστικές προτάσεις, θα τις αξιολογήσουμε». Πάντως ο Μητροπολίτης δεν εξήγησε επαρκώς γιατί μια τέτοια απόφαση έπρεπε να ληφθεί τόσο ξαφνικά δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων, παράλληλα, της Μητροπόλεως βρίσκεται το ίδρυμα χρονίως πασχόντων που βρίσκεται στο πλαίσιο της αδειοδότησης και όπως σημείωσε ο κ. Ιγνάτιος «έχουμε αγκυλώσεις στον τόπο μας που πολλές φορές αδρανοποιούν, καθυστερούν και δεν δίνουν διέξοδο σε πολλά έργα που θα είχαν πραγματοποιηθεί. Ας ελπίσουμε, ευχήθηκε, ότι τώρα κάτι θα αλλάξει». Σύντομα, τέλος, θα παρουσιαστεί το δίκτυο ευρυζωνικότητας που ολοκληρώθηκε σε πέντε ναούς της Μητροπόλεως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου