ΤΟΠΙΚΑ

Το πλαφόν φέρνει λουκέτα

το-πλαφόν-φέρνει-λουκέτα-503561

Τελεσίγραφο προς την Κυβέρνηση. Απειλούν με λουκέτο από σήμερα οι πρατηριούχοι της Μαγνησίας που αντιδρούν στην επιβολή πλαφόν στα καύσιμα.
Πρόκειται για μία άδικη απόφαση επεσήμανε χθες ο πρόεδρος των πρατηριούχων της Μαγνησίας Άγγελος Τσαβές, προειδοποιώντας με λουκέτο επ’ αόριστο.
Αντιπροσωπεία των βενζινοπωλών επισκέφθηκε χθες τη Νομαρχία και ξεκαθάρισε στον αρμόδιο αντινομάρχη Βαγγέλη Ζαχαρόπουλο ότι από σήμερα θα κλείσουν τα πρατήρια.
Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Άγγελος Τσαβές ήταν σαφής ότι οι πρατηριούχοι είναι αποφασισμένοι να κλειδώσουν τα πρατήρια επ’ αόριστον και να παραδώσουν τα κλειδιά στη νομαρχία, εάν δεν πάρουν απάντηση στα αιτήματά τους.
«Η Κυβέρνησή μας αναγκάζει να παρανομούμε. Πουλάμε καύσιμα φθηνότερα από τις τιμές αγοράς, κάτι που απαγορεύεται. Το 70% των πρατηρίων έχει αγοράσει ακριβότερα από το πλαφόν και το σκάνδαλο στην υπόθεση είναι ότι δεν επιβάλλεται πλαφόν στις πολυεθνικές και στα διυλιστήρια. Εμείς δεν θα πάμε φυλακή για κανέναν, εάν και με τα μέτρα που λαμβάνουν στη φυλακή μας οδηγούν».
Οι πρατηριούχοι χαρακτηρίζουν άδικη την επιβολή του πλαφόν, γιατί αφορά μόνο στα πρατήρια -δηλαδή τις τιμές λιανικής- και όχι το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας (διυλιστήρια, εμπορία κ.λ.π.).
Με τη θέσπιση ανώτατης τιμής στη βενζίνη η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει τέλος στο νέο κύκλο αισχροκέρδειας και να ανακόψει τυχόν αυξήσεις εν μέσω των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών.
Οι πρατηριούχοι αρνούνται να δεχτούν το πλαφόν, διότι όπως υποστηρίζουν δεν μπορεί ο πρατηριούχος να αγοράζει με τιμές υψηλότερες του πλαφόν και να πουλά φθηνότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου