ΤΟΠΙΚΑ

Καθημερινά 1.193 μερίδες φαγητού

καθημερινά-1-193-μερίδες-φαγητού-851206

Εντείνονται οι προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των απόρων συμπολιτών, που μεταφράζονται αριθμητικά σε 1.193 μερίδες φαγητού ημερησίως και την αρωγή 573 εθελοντών. Στην παρούσα φάση λειτουργούν 21 Σπίτια Γαλήνης στην Μητροπολιτική περιφέρεια και στην διάρκεια της φετινής χρονιάς θα επεκταθεί το δίκτυο διανομής φαγητού σε απόρους συμπολίτες, με τη δημιουργία αντίστοιχων δομών στους ναούς του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Γεράσιμου και στην περιοχή των Αλυκών.
Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, με θέμα τις πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας την φετινή χρονιά. Οπως ανέφερε ο προκαθήμενος της τοπικής Εκκλησίας «θα συνεχίσουμε την συμπαράσταση σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Γνωρίζουμε την κρισιμότητα των ημερών, η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή, διατηρώντας την ενότητα του λαού μας, για να ξεπεραστεί η δύσκολη στιγμή που βιώνουμε».

Παράλληλα θα ενταθούν οι προσπάθειες που έχουν ως αποδέκτες τους αστέγους και σύμφωνα με την επισήμανση του κ.κ. Ιγνάτιου «λειτουργούμε δύο μικρούς χώρους υποδοχής για αστέγους και είμαστε σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, να επεκτείνουμε αυτό το πρόγραμμα». Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις οικογενειών τις οποίες συνδράμει διακριτικά η τοπική Εκκλησία «για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος. Ο ίδιος διατύπωσε παράλληλα την πεποίθηση ότι «σε συνεργασία και με άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας μπορούμε να κρατήσουμε την συνοχή της κοινωνίας που, για εμάς, αποτελεί πρωταρχικό στόχο».

Κοινωνικές δράσεις

Μεταξύ των τομέων στους οποίους θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση φέτος είναι οι νέοι και η ηθική στήριξή τους και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου με θέματα που αφορούν στην εφηβεία, την κρίση, την αλληλεγγύη στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην ενορία κλπ. Παράλληλος άξονας δράσης της Μητρόπολης είναι οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και όπως υπογράμμισε ο κ.κ. Ιγνάτιος «λειτουργούμε ήδη τον Αθλητικό Σύλλογο «Δημητριάς» και στις 4 Οκτωβρίου θα εγκαινιάσουμε στο Δήμο Ν. Ιωνίας το γήπεδο της ομάδας, όπου θα φιλοξενούνται και άλλες ομάδες της περιοχής». Ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι «πρόκειται για μια κατάκτηση που ξεκινάει με την Αθλητική Ακαδημία για τα τσιγγανόπουλα και φθάνει μέχρι την ομάδα που θα μετέχει για δεύτερη χρονιά στο τοπικό πρωτάθλημα», ενώ προσέθεσε ότι «παράλληλα με τον Αγιασμό του γηπέδου, θα πραγματοποιηθεί διαπολιτισμικό τουρνουά».
Ο τέταρτος άξονας δράσης της Μητρόπολης αφορά στο πανελλήνιο λειτουργικό συμπόσιο όπου θα συμμετάσχουν 150 κληρικοί απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ ανάλογη βαρύτητα θα δοθεί στον τομέα του εθελοντισμού και όπως σημείωσε ο κ. Ιγνάτιος «θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε ανάγκη. Ακόμη και αυτοκίνητα της Μητροπόλεώς μας θα αξιοποιηθούν για την διευκόλυνση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη για μετακίνηση» με έμφαση στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Στο πεδίο της προσφοράς καταγράφεται η φιλοξενία μελών του ΚΕΘΕΑ, νέων που βρίσκονται σε στάδιο απεξάρτησης από τον εφιάλτη των ναρκωτικών στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Ιγνάτιος «η Εκκλησία θα σταθεί ακόμη πιο κοντά στους νέους». Τέλος, στις 6 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί στην Στοά του Βιβλίου ο τρίτος τόμος με έργα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, που έχουν εκδοθεί από την Μητρόπολη Δημητριάδος, σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο «Κυριακίδη».
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου