ΤΟΠΙΚΑ

Χρεώνουν στο Νοσοκομείο 1,5 ευρώ το κυβικό!

χρεώνουν-στο-νοσοκομείο-15-ευρώ-το-κυβι-503607

Ως… σπάταλο καταναλωτή που ποτίζει τους κήπους του και τα αυτοκίνητά του συμπεριφέρεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου στο Νοσοκομείο Βόλου με αποτέλεσμα το Αχιλλοπούλειο να χρεώνεται προς 1,56 ευρώ το κυβικό, τιμολόγιο που ισχύει για καταναλώσεις νερού πάνω από 81 κυβικά το τρίμηνο και από τη στιγμή που ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει από 26 – 40 κυβικά το τρίμηνο χρεώνεται 0,58 ευρώ το κυβικό!!! (σ.σ.: οι τιμές είναι χωρίς αποχέτευση που χρεώνεται με 1,11 ευρώ το κυβικό για κατανάλωση άνω των 80 κυβικών μέτρων νερού το τρίμηνο).
Το θέμα αναδείχθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ με αφορμή μία οφειλή του Αχιλλοπούλειου που χρονολογείται από το 2007 και ειδικότερα κατά την περίοδο μεταφοράς του από την παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου στη νέα. Οφειλή που ήταν της τάξεως των 354.797 ευρώ για κατανάλωση 107.964 κυβικών μέτρων νερού και για την οποία μετά από νέα επιμέτρηση του υδρομετρητή βεβαιώθηκε ποσό ύψους 267.796 ευρώ.
Μιλώντας προς το Διοικητικό Συμβούλιο το μέλος της διοίκησης και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξέτασης Αιτημάτων Καταναλωτών κ. Βαγγέλης Παπαστεργίου, προκειμένου να κατοχυρώσει το ποσό για λογαριασμό της Διαδημοτικής Επιχείρησης, είπε ότι «είναι απαράδεκτη η συζήτηση για το ίδιο θέμα για το οποίο έχει αποφανθεί το Διοικητικό Συμβούλιο ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Υπάρχει ένας Κανονισμός και μία συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική. Η Επιτροπή εμμένει στην απόφασή της» είπε ο κ. Παπαστεργίου, ζητώντας παράλληλα την επαναβεβαίωση της θέσης του Διοικητικού Συμβουλίου.
Το Δ.Σ. ωστόσο στη συνέχεια μετακινήθηκε από την αρχική του θέση και έδειξε κατανόηση όταν τεκμηρίωσε τις θέσεις του Νοσοκομείου ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ενημερώνοντας το Σώμα, είπε ότι το Αχιλλοπούλειο καταναλώνει 20.000 κυβικά μέτρα το τρίμηνο. Το μεγαλύτερο κλιμάκιο του τιμολογίου της ΔΕΥΑΜΒ, που είναι πάνω από τα 81 κυβικά και το οποίο τιμολογείται με 1,56 ευρώ, το καταναλώνει το Ίδρυμα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, όχι σε μία μέρα, αλλά σε μία βάρδια. Με τον τρόπο αυτό, συνέχισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, χρεώνεται το Αχιλλοπούλειο ως ένας απλός οικιακός καταναλωτής μολονότι είναι ένα Κοινωφελές Ίδρυμα.
Οι αιτιάσεις του κ. Ζαχαρόπουλου έγιναν αποδεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο αποφάσισε την αναβολή του θέματος, ενώ ζήτησε από το Διοικητή του Ιδρύματος όπως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο καταθέσει στη Διοίκηση τρόπο αποπληρωμής του ποσού που οφείλει σε βάθος χρόνου και παράλληλα πρόταση για την τιμολογιακή πολιτική με την οποία το Αχιλλοπούλειο κρίνει σκόπιμο ότι πρέπει εφεξής να τιμολογείται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου