ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένα χλωριόντα λόγω υπερκατανάλωσης

αυξημένα-χλωριόντα-λόγω-υπερκατανάλ-350797

Εδειξαν οι έλεγχοι σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος – Υπεράντληση γεωτρήσεων λόγω μείωσης των πηγαίων νερών

Eκκληση για ορθολογική διαχείριση του νερού ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια και η όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα νερού κάνει η ΔΕΥΑΜΒ, μετά τις νέες αναλύσεις στην ποιότητα του νερού που έγιναν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και κοινοποιήθηκαν μόλις χθες στην επιχείρηση, καταγράφοντας αύξηση των χλωριόντων σε περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Ειδικότερα, την ενδεικτική τιμή των 250 mg/l ξεπέρασαν οι τιμές στα χλωριόντα στην περιοχή του Σαμπάναγα (εκκλησία) όπου μετρήθηκαν στα 287 mg/l, στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. μετρήθηκαν στα 255 mg//l, στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. η μέτρηση έδειξε 259 mg/l, στον Αγ. Κων/νο οι έλεγχοι έδειξαν 301 mg/l. Επίσης στην πλ. Ελευθερίας (κοιν. βρύση) τα χλωριόντα έφτασαν τα 300 mg/l, στην περιοχή Δημαρχείο (καφέ αρχή Δημητριάδος) τα 301 mg/l και στον Άγιο Σπυρίδωνα (έναντι εκκλησίας) τα 259 mg/l.

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, για τα αποτελέσματα και τα διορθωτικά μέτρα έχουν ενημερωθεί εγγράφως η Δ/νση Υγείας και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ενώ τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Το φαινόμενο, όπως τονίζεται από την επιχείρηση, οφείλεται στην μείωση του παραγόμενου πηγαίου νερού και στην αντίστοιχη αύξηση αυτού των γεωτρήσεων για την υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, για αυτό και γίνεται έκκληση στους καταναλωτές να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια και ποιότητα νερού.

Ειδικότερα η ΔΕΥΑΜΒ ζητά να αποφεύγουν την αλόγιστη χρήση του νερού, να μη χρησιμοποιείται λάστιχο για πλύσιμο πεζοδρομίου ή αυτοκινήτου ή για πότισμα κήπων. Επίσης να ελέγχονται οι υδραυλικές εγκαταστάσεις για τυχόν διαρροές, καθώς και να επιλέγονται «τηλέφωνα» ντουζιέρας με ρυθμιστή ροής.

Να μην αφήνεται η βρύση ανοιχτή άσκοπα, να αποφεύγεται η υπερβολική χρήση λιπασμάτων στον κήπο η οποία αυξάνει τις ανάγκες για νερό, το αυτόματο πότισμα σε κήπους να γίνεται νωρίς το πρωί όταν η θερμοκρασία και η ταχύτητα του αέρα είναι χαμηλότερες κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου