ΤΟΠΙΚΑ

Ισχνό ενδιαφέρον για τα δελτία τουρισμού της Αγροτικής Εστίας ΟΓΑ

ισχνό-ενδιαφέρον-για-τα-δελτία-τουρισ-355033

Μικρό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας /ΟΓΑ εκδηλώνεται από τους δικαιούχους.

Η κλήρωση για τα εισιτήρια πραγματοποιήθηκε και από την 1η τους τρέχοντος μηνός ο κάθε δικαιούχος μπορεί να απευθύνεται στα ΚΕΠ και να παραλαμβάνει το δελτίο του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους στα ΚΕΠ, η ανταπόκριση είναι πάρα πολύ μικρή. Εκείνοι που απευθύνονται για να παραλάβουν τα δελτία τους είναι λίγοι.

«Πολλοί αγρότες δεν υπέβαλαν καν αίτηση, ενώ άλλοι κληρώθηκαν, αλλά τελικά δεν δείχνουν ενδιαφέρον» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2017 περιλαμβάνει διακοπές έως έξι (6) ημέρες (δηλαδή, μέχρι πέντε διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ.

Η διαμονή είναι δωρεάν, αλλά φαίνεται ότι οι δικαιούχοι σκέφτονται τα έξοδα μετακίνησης, επισημάνθηκε. Ενώ πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που έγινε η κλήρωση, στα γραφεία των ΚΕΠ δεν υπάρχει μεγάλη προσέλευση.

Υπάρχει αισθητή αδιαφορία, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, η οποία αποδίδεται στην οικονομική κρίση. Η διάρκεια του προγράμματος πάντως, είναι έως τις 8 Μαΐου 2018. Τα δελτία κοινωνικού τουρισμού δίνονται από τα ΚΕΠ στους δικαιούχους μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου του 2017.

Τα ονόματα των κληρωθέντων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr- ηλεκτρονικές υπηρεσίες – Αγροτική Εστία – κληρωθέντες δικαιούχοι) για τα προγράμματα του Κοινωνικού – Ιαματικού
Τουρισμού, των 4ήμερων εκδρομών και των εισιτηρίων θεάτρου. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2017 τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ σε όσους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής ανεξαρτήτως εάν κληρώθηκαν ή όχι.

Οι κληρωθέντες πρέπει να προβούν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, παραλαμβάνοντας την επιβεβαίωση κράτησης (voucher) από το κατάλυμα της επιλογής τους. Στη συνέχεια πρέπει να εισέρχονται οι ίδιοι ή μέσω ΚΕΠ στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από την προέλευση στο κατάλυμα.

Η διαδικασία είναι υποχρεωτική, προκειμένου οι δικαιούχοι να παραλάβουν από οποιοδήποτε ΚΕΠ τα δελτία τους στα οποία θα εκτυπώνεται και η επωνυμία του καταλύματος όπου έγινε η κράτηση. Ο κατάλογος με τα τουριστικά καταλύματα που έχουν συμβληθεί φέτος με τον ΟΓΑ αναρτάται επίσης στην ιστοσελίδα του Οργανισμού. Η διαμονή στη Λέσβο είναι εντελώς δωρεάν (επιδότηση κόστους μετακίνησης, διπλάσιος αριθμός διανυκτερεύσεων) λόγω του προσφυγικού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου