ΤΟΠΙΚΑ

Στο Πήλιο ο Αμερικανός Πρέσβης.Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

στο-πήλιο-ο-αμερικανός-πρέσβης-δρακόν-356296

Ολιγοήμερη ξεκούραση κάτω από άκρα μυστικότητα

Στο Πήλιο βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας . Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ έφτασε από την Αθήνα στο Βόλο και σε άμεση συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας κάτω από άκρα μυστικότητα, σχεδίασαν όλες τις επιχειρησιακές παραμέτρους για την σύντομη παραμονή του στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο Αμερικανός πρέσβης ήταν ιδιαίτερα φιλικός με τους πολίτες, ενώ δεν σταμάτησε λεπτό να εκφράζει τον ενθουσιασμό του για το φυσικό κάλλος του Πηλίου και τις όμορφες παραλίες του Παγασητικού και του Αιγαίου, τις οποίες επισκέφτηκε.

Οπως γίνεται αντιληπτό οι ώρες και τα σημεία στα οποία ο πρέσβης μετέβη στο Πήλιο άλλαζαν διαρκώς για λόγους ασφαλείας, ενώ αυξημένη ήταν και η φρουρά που τον ακολουθούσε σε κάθε βήμα.

Αναχωρώντας για την Αθήνα, ο Αμερικανός αξιωματούχος που είναι λάτρης των social media, δεν παρέλειψε να ανεβάσει φωτογραφίες από το Πήλιο, κάνοντας πολύ κολακευτικά σχόλια για τις όμορφες παραλίες του.

Ο Τζέφρι Πάιατ γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε στο Σαν Ντιέγκο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και Διεθνείς Σχέσεις στο Yale.

Πριν την ένταξή του στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1990,ο Pyatt συνεργάστηκε με το Inter-American Dialogue ένα think tank με έδρα την Ουάσινγκτον.

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Pyatt ανέλαβε καθήκοντα οικονομικού συμβούλου και υποπρόξενου στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ονδούρα, το 1990-1992,μετά ήταν στην πρεσβεία στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, ασχολήθηκε με τη Λατινική Αμερική , υπηρέτησε ως υπεύθυνος του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη, στο Πακιστάν, 1997-1999, στο προξενείο στο Χονγκ Κονγκ και επέστρεψε στην Ινδία τη περίοδο 2002-2007.

Στην Ευρώπη ο Pyatt υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, από τον Αύγουστο του 2007 έως τον Μάιο του 2010. Στη συνέχεια έγινε αναπληρωτής βοηθός γραμματέας για τη νότια και κεντρική Ασία.

Εγινε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, τον Ιούλιο του 2013. Τον Φεβρουάριο του 2014, καθώς οι εντάσεις αυξήθηκαν μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ο Pyatt συζήτησε την κατάσταση με την Βοηθό Υφυπουργό Βικτόρια Νούλαντ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία αργότερα δημοσιεύτηκε στο YouTube, η Νούλαντ είπε: «Γ…α την Ε.Ε.». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν παραδέχτηκε πραγματικά ότι η συζήτηση αυτή έγινε.

Ο Pyatt μιλάει άπταιστα ισπανικά. Ο ίδιος και η σύζυγός του Μαίρη (το γένος Detchmendy) έχουν δύο παιδιά, τον William και Claire.

Είναι διπλωμάτης καριέρας, «μετρά» σχεδόν τριάντα χρόνια στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και έρχεται στην Αθήνα από το Κίεβο, έχοντας διαχειριστεί την Ουκρανική Κρίση. Είναι δεινός χρήστης των social media και επικοινωνεί συχνά με τους followers του μέσω του λογαριασμού που διαθέτει στο twitter. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό περισσότερες από 2.000 φωτογραφίες και video.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου