ΤΟΠΙΚΑ

Ιερέας από το Τρίκερι θα εξυπηρετεί το νησάκι

ιερέας-από-το-τρίκερι-θα-εξυπηρετεί-το-360373

Στο έλλειμμα ιερέων και την προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας να καλύψει τα κενά που υπάρχουν, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αφορμή το αίτημα των κατοίκων στο νησί Τρίκερι, που διατυπώθηκε μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σε προχθεσινό δημοσίευμα.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με την προοπτική παρουσίας μόνιμου ιερέα στο νησί, ο κ. Ιγνάτιος απάντησε ότι «κάνουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε τα κενά. Το νησί εξυπηρετείται από το Τρίκερι, στο οποίο, εξάλλου, ανήκει», ενώ προσέθεσε ότι δεν υπάρχει αδελφότητα στο Μοναστήρι, προκειμένου να το λειτουργήσει.

Το αίτημα του μόνιμου ιερέα προβάλλει επιτακτικά στο νησί, μετά την οκταετή διακονία εθελοντή ιερέα, του π. Θεολόγου, ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του από το 2000 έως το 2016. Ο ίδιος ιερέας δεν είναι δυνατόν να τελέσει πλέον την λειτουργία λόγω γήρατος, ενώ όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, δεν θα υπάρξει αλλαγή στον σχεδιασμό που υπάρχει και το νησί θα εξυπηρετείται από ιερέα του Τρικερίου, ο οποίος θα μεταβαίνει στο νησί για να τελέσει τη θεία λειτουργία.

Παράλληλα ο Σεβασμιότατος υπενθύμισε ότι ουδέποτε τελούνταν λειτουργία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Μοναστήρι της Παναγίας στο νησάκι Τρίκερι, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και πανηγυρίζει στις 9 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας και η θαυματουργή εικόνα αποτελούν σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και φωτεινό φάρο πίστης και ελπίδας για τους δεκάδες προσκυνητές, που μεταβαίνουν στο νησί Τρίκερι για να προσκυνήσουν την Παναγία Τρικεριώτισσα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου