ΤΟΠΙΚΑ

Η Μητρόπολη και η συμμετοχή της στο Συνέδριο για το Λαϊκό Πολιτισμό

η-μητρόπολη-και-η-συμμετοχή-της-στο-συ-851206

Προκειμένου να επιβεβαιώσει την αλληλογραφία που είχε για τη συνδιοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου για το Λαϊκό Πολιτισμό που θα γίνει στο Βόλο από 10-13 Μαΐου, η Μητρόπολη Δημητριάδος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή της κ. Μίκας Παππά – Σέβου, γενικής γραμματέως της ΙΟV In Operational Relations with UNESCO, προς την διοίκηση του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας.
Στην επιστολή της κ. Παππά – Σέβου υπογραμμίζονται τα ακόλουθα:
«Δια της παρούσης επιστολής επιβεβαιώνω, σύμφωνα με την ανταλλαγείσα αλληλογραφία, την επίσημη συνεργασία του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας και της ΙΟV In Operational Relations with UNESCO στην διεξαγωγή των δύο κοινών επιστημονικών συνεδρίων τον Μάιο του 2007 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, καθώς και την διεξαγωγή μίας Συνεδρίας της Γενικής Συνέλευσης της Οργάνωσής μας την ίδια χρονική περίοδο στο Συνεδριακό Κέντρο.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μεταφέρετε τις θερμές ευχαριστίες, τόσο τις δικές μου όσο και όλης της Διοίκησης της Παγκόσμιας Οργάνωσής μας, στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο, για την στήριξή του στην υλοποίηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου μας τον Μάιο του 2007 και την προσφορά των δύο γευμάτων στους εκατό ξένους Συνέδρους μας και στην επταμελή επιστημονική επιτροπή!»

Το Συνεδριακό Κέντρο
Για τον ίδιο λόγο η διοίκηση του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Εν όψει της πραγματοποιήσεως του Διεθνούς Συνεδρίου «Λαϊκός Πολιτισμός και Πολιτιστικοί φορείς», που οργανώνει το Ερευνητικό Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Συνεδριακού Θεσσαλίας, διευκρινίζουμε πως ο όρος «αιγίδα της Ι.O.V. N.G.O. OF UNESCO – Διεθνής Οργάνωση Λαϊκής Τέχνης», περιγράφει την Επίσημη Συνεργασία του Συνεδριακού Θεσσαλίας με τον εν λόγω φορέα.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, στο πλαίσιο της επιτυχημένης συνεργασίας που είχαμε με τη Διεθνή Οργάνωση Λαϊκής Τέχνης, περιγράφει την Επίσημη Συνεργασία του Συνεδριακού Θεσσαλίας με τον εν λόγω φορέα.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, στο πλαίσιο της επιτυχημένης συνεργασίας που είχαμε με τη Διεθνή Οργάνωση Λαϊκής Τέχνης Ι.Ο.V. In operational relations with UNESCO, στο πρώτο Διεθνές Συνέδριο για τον Λαϊκό Πολιτισμό που έγινε υπό την Αιγίδα της, είχε προσφερθεί να συμβάλει το Συνεδριακό Θεσσαλίας στη διοργάνωση του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Οργάνωσης και βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τους Εκπροσώπους της στην Ελλάδα. Από τις 28/11/2006 είχε, με επίσημη αλληλογραφία, οριστεί το πλαίσιο συνεργασίας με την ΙΟV.
Προκειμένου να αποφευχθούν αντιφάσεις και παρεξηγήσεις, σας ανακοινώνουμε ότι:
Μέχρι πραγματοποιήσεως του εν λόγω συνεδρίου, σ’ όλες τις ανακοινώσεις και τα επίσημα έγγραφα, η σύνδεση της «Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης ΙΟV In operational relations with UNESCO” με το εν λόγω συνέδριο θα αναγράφεται ως «Επίσημη Συνεργασία».
Στα πλαίσια αυτής, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθούν
– 1 συνέδρια της Γενικής Συνέλευσης της ΙΟV
– 2 κοινές συνεδρίες
– Παρουσίαση χορευτικών τμημάτων μελών της IOV
Να τονιστεί ότι στο τέλος του συνεδρίου «Λαϊκός Πολιτισμός και Πολιτιστικοί Φορείς» θα χορηγηθεί επίσημο πιστοποιητικό συμμετοχής σ’ όλους τους συνέδρους.
Άλλωστε ο όρος «επίσημη συνεργασία» είναι συμβατός μ’ όλη την μέχρι τώρα πραγματοποιηθείσα αλληλογραφία μεταξύ των δύο μερών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου