ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα υγιεινής και ασφάλειας

ημερίδα-υγιεινής-και-ασφάλειας-851206

Η Υγιεινή και η Ασφάλεια των εργαζομένων επί τάπητος στο Βόλο. Το Σώμα Επιθεωρητών με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία διοργανώνει την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο Βόλο σύσκεψη του Εθνικού Δικτύου Πληροφόρησης με τη συμμετοχή όλων των εταίρων σε θέματα Ασφάλειας και Υγιεινής των Εργαζομένων.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εκστρατεία στον τομέα της ασφάλειας και υγείας στην εργασία, η οποία στοχεύει στην πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των εργαζόμενων, των εργοδοτών, όλων των ενδιαφερόμενων για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία (ΑΥΕ) και του κοινού γενικότερα, καθώς και στην προώθηση σχετικών δράσεων προκειμένου να καταστούν ασφαλέστεροι, υγιέστεροι και παραγωγικότεροι οι χώροι εργασίας σε όλη την περιοχή.

Στόχοι της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενία Βόλου στις 5 το απόγευμα, θα είναι η αναφορά στο έργο και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ΑΥΕ και του Εθνικού Εστιακού Πόλου Πληροφόρησης για την προαγωγή των θεμάτων ΑΥΕ.
Παράλληλα θα καταδειχθεί η σημασία της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας 2010-2011 και οι προγραμματιζόμενες δράσεις.

Η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για την περίοδο 2010-2011 είναι αφιερωμένη στις «Ασφαλείς Εργασίες Συντήρησης», έχει ως κεντρικό σύνθημα «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας – Οφέλη για εσένα προσωπικά. Οφέλη για τις επιχειρήσεις» και στοχεύει στην προώθηση της ασφάλειας και της υγείας στους χώρους εργασίας, ενθαρρύνοντας μια ολοκληρωμένη και δομημένη προσέγγιση όσον αφορά στις εργασίες συντήρησης, η οποία θα βασίζεται στην συνεργασία εργοδοτών, εργαζομένων και των εκπροσώπων τους.

Η Ελλάδα συμμετέχει κάθε φορά στην πανευρωπαϊκού επιπέδου εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού με σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που απευθύνονται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τα θέματα ΑΥΕ σε εθνικό επίπεδο. Οι δράσεις αυτές οργανώνονται και υλοποιούνται από τον Εθνικό Εστιακό Πόλο Πληροφόρησης για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Γενική Δ/νση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας, Δ/νση Διαχείρισης της Πληροφόρησης, Επιμόρφωσης και Παρακολούθησης Πολιτικής Συνθηκών Εργασίας για θέματα Ασφάλειας και Υγείας), σε συνεργασία πάντα με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία ο οποίος εδρεύει στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, σε συνεργασία με το Δίκτυο των Εθνικών Εστιακών Πόλων του έχει θεσπίσει σε διετή βάση την οργάνωση της «Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου