ΤΟΠΙΚΑ

Κλειδώνει το ψηφοδέλτιο Παπατόλια

κλειδώνει-το-ψηφοδέλτιο-παπατόλια-505250

Με το βασικό κορμό να αποτυπώνεται στα πρόσωπα της σημερινής νομαρχιακής παράταξης -με ελάχιστες διαφοροποιήσεις- ζήτημα ημερών είναι να «κλειδώσει» το ψηφοδέλτιο που συγκροτεί για τη Μαγνησία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Παπατόλιας.
 
Στην ομάδα της οποίας ηγήθηκε την περασμένη τετραετία βρήκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τη «μαγιά» για το ψηφοδέλτιο των επικείμενων εκλογών. Οι ζυμώσεις για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν στη Μαγνησία την υποψηφιότητα του Απ. Παπατόλια συνεχίζονται και εκτιμάται ότι έως τις δύο επόμενες εβδομάδες το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως με την επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού.
 
Στην κούρσα για τις εκλογές της αιρετής Περιφέρειας ο κ. Παπατόλιας έχει μαζί του ήδη και νέα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να οριστικοποιήθηκε ήδη η κάθοδος ως υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του δικηγόρου Λάζαρου Γαϊτάνη, του δημοσιογράφου Γιάννη Αναστασίου, της μηχανικού και στελέχους της Πολεοδομίας στη Ν. Ιωνία Άννας Χατζηγεωργίου.
 
Από τη θέση του συμβούλου του νομάρχη Μαγνησίας στο ψηφοδέλτιο εισέρχεται ο Αλ. Καπανιάρης από τη Ζαγορά. Πιθανή θεωρείται η συμμετοχή του Δημ. Κουτσούκου, πρόεδρου του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του νυν δημοτικού συμβούλου Βόλου Μιλτιάδη Ζιάκα, ο οποίος έχει ευρεία αποδοχή και στην Καρδίτσα από όπου κατάγεται.
 
Ως υποψηφιότητες-έκπληξη διατηρούνται προς το παρόν δύο ή τρεις υποψηφιότητες από τον χώρο της Ιατρικής, ενώ δείχνει να κλείνει η υποψηφιότητα από το δήμο Αλμυρού.
 
Από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο θα απουσιάζουν νομαρχιακοί σύμβουλοι της ομάδας πλειοψηφίας εξαιτίας δικής τους απόφασης. Ο αντινομάρχης Πρόνοιας Λεων. Αναστασίου… μετακομίζει στο ψηφοδέλτιο του δήμου Βόλου υπό τον Π. Σκοτινιώτη, ενώ το δρόμο για το δήμο Βόλου ακολουθεί και ο Παντ. Μαστρογιάννης. Εκτός μένουν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γ. Μπάϊμπας, Τ. Παππάς, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς και ο Αρ. Νιζάμης, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι η κάθοδός του στις νομαρχιακές του 2006 θα αποτελούσε την τελευταία εκλογική του εμφάνιση.
 
Οι αντινομάρχες Δημ. Μεργιαλής, Νατάσα Οικονόμου, Εύη Αδαμάκη και Ηλ. Ξηρακιάς παραμένουν δίπλα στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με τους τρεις πρώτους να αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στη Μαγνησία.
 
Στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχει ο αντινομάρχης Υγείας Βαγ. Ζαχαρόπουλος, καθώς και ο προκάτοχός του Ν. Ντίτορας, όπως και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γ. Παγωνόπουλος, Απ. Καναβός, Γ. Φώτης, Έφη Καρανικόλα, Χρ. Γουσουτίδης, Μπ. Τσαμπάζης, Ντία Βουβαλούδη, Τζούλια Τσαλίκη.
 
 
Λογότυπο με διαγωνισμό…
Στο μεταξύ διαγωνισμό λογότυπου προκηρύσσει η Αυτοδιοικητική Παράταξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Απ. Παπατόλια για τις επικείμενες εκλογές, προσκαλώντας νέες και νέους καλλιτέχνες, σχεδιαστές και γραφίστες από όλη την Θεσσαλία να λάβουν μέρος, καταθέτοντας τις προτάσεις τους έως 20 Σεπτεμβρίου.
 
Οι λέξεις-κλειδιά που θα δοθούν ως αρχική ιδέα και κατεύθυνση για το σχεδιασμό λογότυπου είναι: «Δημιουργία, Θεσσαλία, Κέντρο, Παραγωγή, Καινοτομία, Περιβάλλον, Ανάπτυξη, Εξέλιξη». Οι παραπάνω λέξεις-κλειδιά δεν είναι δεσμευτικές.
 
Η πρόταση τελικά που θα αξιολογηθεί ως καλύτερη θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση και θα επιβραβευτεί με ένα ηλεκτρονικό αναγνώστη βιβλίων (e-book reader) τελευταίας τεχνολογίας.
 
Οι προτάσεις υποβάλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: yp[email protected].
 
Απάντηση σε Κ. Αγοραστό
Ευθεία απάντηση στην πρόταση του συνυποψηφίου του Κ. Αγοραστού για συνάντηση των επικεφαλής των συνδυασμών με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να ενημερωθούν –αν και όπως σχολιάζει η ενημέρωση θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει και κατά μόνας- έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απ. Παπατόλιας. Αποδέχθηκε την πρόταση, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι του προξένησε εντύπωση η «σιγή», αν όχι «φυγή» του Κ. Αγοραστού απέναντι στη δική του πρόταση για ανοιχτό διάλογο όλων των υποψηφίων στη Θεσσαλία.
 
Στην ίδια απάντηση ο κ. Παπατόλιας επισημαίνει τις διαφορές των δύο προτάσεων: «Η μεν πρόσκλησή μου φέρνει το γόνιμο προεκλογικό διάλογο ένα βήμα μπροστά, στο «δια ταύτα», στις προτάσεις και τις λύσεις, ενώ η πρόταση του κ. Αγοραστού επιμένει στο «σημειωτόν» και τις διαπιστώσεις.
Αλλοίμονο όμως αν οι πολιτικοί περιορίζουν το ρόλο τους στη μελαγχολική ανακύκλωση διαπιστώσεων και μόνο!».
 
Και καταλήγει: «Ελπίζω, ότι μετά την αποδοχή εκ μέρους μου της πρότασής του, ότι και ο κ. Αγοραστός με τη σειρά του, έστω και δια της «παρακαμπτηρίου», θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μου για δημόσιο διάλογο, ξεκινώντας από μία θεματική συζήτηση για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για το καλό της Θεσσαλίας και των πολιτών της».
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου