ΤΟΠΙΚΑ

Αποσύρθηκε με καταγγελίες και παράπονα

αποσύρθηκε-με-καταγγελίες-και-παράπο-436265

Με αιχμές κατά της Νομαρχιακής Επιτροπής , εκφράζοντας τη μεγάλη του πικρία για την αντιμετώπιση που είχε από τον τοπικό αλλά και τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό και με «καρφιά» για τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Πάνο Σκοτινιώτη, ο πρώην δήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πιτσιώρης ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Βόλου στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Σε μία συνέντευξη με πολιτικό αλλά και συναισθηματικό εμφατικό τόνο, στην τηλεοπτική εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» με το Σωτήρη Πολύζο, ο πρώην δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε το μεσημέρι την οριστική του απόφαση, έντονα φορτισμένος: "Δεν θα είμαι υποψήφιος, γιατί δεν θέλω να δώσω το δικαίωμα σε κανέναν στο χώρο που ανήκω ότι θέλω να διασπάσω το κόμμα μου" επεσήμανε ο κ. Πιτσιώρης.
Ο πρώην δήμαρχος εμφανίστηκε λάβρος κατά του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φώτη, ορισμένων μελών και στελεχών τα οποία κατηγόρησε ότι «είχαν ουσιαστικά μεθοδεύσει» την υποψηφιότητα του πρώην Νομάρχη Πάνου Σκοτινιώτη, αγνοώντας την κομματική βάση και τη βούληση των πολιτών.
Άφησε επίσης αιχμές κατά της τοπικής εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Τέσσερα άτομα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ είχαν ολόκληρο το καλοκαίρι αναγορεύσει μαζί με τη βοήθεια της εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΙΑ -που πήρε επ’ ώμου τον πρώην Νομάρχη- τον κ. Σκοτινιώτη υποψήφιο δήμαρχο. Επί τρεις μήνες δέχομαι από τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ υποβολιμαία σχόλια για να με φθείρουν πολιτικά. Δεν ξέρω η ΘΕΣΣΑΛΙΑ τι επενδύσεις σχεδιάζει να κάνει. Όταν ένα φύλλο ξεκάθαρα παίρνει θέση υπέρ ενός υποψηφίου, επεμβαίνει σε μία εσωτερική κομματική διαδικασία και αυτό είναι απαράδεκτο. Εκτός και εάν έχει ειδικούς λόγους… που το κάνει» είπε ο κ. Πιτσιώρης.
Από τα πυρά του Δημήτρη Πιτσιώρη δεν ξέφυγε ούτε ο επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης Θανάσης Τσούρας, με τον πρώην δήμαρχο Βόλου να σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το ΠΑΣΟΚ έκανε τραγικό λάθος. Εγώ είμαι γέννημα – θρέμμα ΠΑΣΟΚ. Να μας πούνε τα στελέχη του Κέντρου, που σε συνεργασία με το Γραμματέα της Ν.Ε και δύο τρεις ακόμη, εδώ και τρεις μήνες είχαν αποφασίσει την υποψηφιότητα Σκοτινιώτη, ότι θα έπρεπε να προερχόμαστε από το ΣΥΝ ή από τους συμπαθούντες του ΠΑΣΟΚ για να είμαστε υποψήφιοι στο Δήμο Βόλου».
Ο κ. Πιτσιώρης άφησε αιχμές εξάλλου και για τη στάση του κ. Σκοτινιώτη όλο το προηγούμενο διάστημα και πριν την ανακήρυξή του ως υποψηφίου, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η στήριξη στο πρόσωπο του πρώην Νομάρχη από δημάρχους ΟΤΑ που συνενώνονται με το Δήμο Βόλου είναι «προϊόν συμφωνιών για μοίρασμα αξιωμάτων», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν ο κ. Σκοτινιώτης συνδιαλέγονταν τρεις μήνες με τους υπάρχοντες δημάρχους και άλλους πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία, δείχνει ότι υπήρχε μεθόδευση. Εγώ δεν υποσχέθηκα και δεν έταξα σε κανέναν τίποτα. Γι’ αυτό και λυπούμαι, διότι τέτοιες μεθοδεύσεις δείχνουν τη σαθρότητα της πολιτικής».
Σημειώνεται τέλος ότι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο σημερινός Δήμαρχος Βόλου κ. Βούλγαρης σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στο δημαρχείο του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου