ΤΟΠΙΚΑ

Ιστορικά αυτοκίνητα στη Θεσσαλία

ιστορικά-αυτοκίνητα-στη-θεσσαλία-368410

Εγρήγορση επικρατεί στις τάξεις των λεσχών κλασσικών αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα, για το εντυπωσιακό 6ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2017 (22η Μακεδονική Πλοήγηση), που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7 και 8 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή συλλεκτών από όλη την Ελλάδα και τη Μαγνησία.

Το ράλι διοργανώνεται από τον Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας, με την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας και της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και δήμων της Θεσσαλίας.

Για τον λόγο αυτό το αυθεντικό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία της Λάρισας, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του, έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία, αλλά και οι όμορες περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του, με αποτέλεσμα οι φανατικοί του, πλέον, φίλοι, να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας.

Όλα αυτά τα χρόνια επισκέφτηκε σημαντικούς προορισμούς, όπως το ΝΔ Όλυμπο, την Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, τα Μετέωρα, τη Λίμνη Πλαστήρα, τον Βόλο, το Πήλιο, τη Δεσκάτη, δεκάδες χωριά σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας, πολλές μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων κ.ά., κάνοντας γνωστή την άγνωστη, πλην όμως πανέμορφη Θεσσαλία στο εξωτερικό, αφού υπάρχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το γεγονός έχει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Οκτώβριος αποτελεί το μεγάλο ραντεβού των απαιτητικών πληρωμάτων για τη συμμετοχή τους στο 6ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο και φέτος προβλέπεται να μονοπωλήσει και πάλι το ενδιαφέρον των πραγματικών φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόκειται, όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός αλλά, κυρίως, για ένα πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (πρόεδρος Κ. Σκριάπας) και η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη πρόεδρος Γ. Τσάλιος). Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εντός του Αυγούστου 2017, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων των διοργανωτών με τους μεγάλους δήμους της Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου