ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τους τρίτεκνους

πρωτοβουλία-αλληλεγγύης-από-τους-τρί-371895

Μια μεγάλη αγκαλιά άνοιξαν για μια ακόμη φορά οι τρίτεκνοι της Μαγνησίας προκειμένου να εκφράσουν την ευαισθησία και τα αλληλέγγυα αισθήματά τους σε νεαρό Βολιώτη με κινητική αναπηρία. Τα μέλη του συλλόγου γονέων τριών τέκνων Μαγνησίας ένωσαν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους, με στόχο να συγκεντρώσουν ικανό αριθμό πλαστικών καπακιών, προκειμένου να προσφέρουν αναπηρικό αμαξίδιο στο νεαρό Βολιώτη που το έχει ανάγκη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Σούλα Βακουφτσή, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι έχουν κινητοποιηθεί τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, προκειμένου ο στόχος να γίνει πραγματικότητα «και να προσφέρουμε ένα χαμόγελο», όπως επεσήμανε η ίδια.

Οι κοινωνικές δραστηριότητες που αναπτύσσει ο σύλλογος είναι σημαντικές και υλοποιούνται παράλληλα με τις προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας των τριτέκνων, όχι μόνο της Μαγνησίας αλλά και ευρύτερα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι επαφές με τους δημάρχους όλης της Μαγνησίας, με κύριο αίτημα τη μείωση των δημοτικών τελών για τις τρίτεκνες οικογένειες. Παράλληλο αίτημα είναι «να υπάρχει προσιτή τιμή στους περιφερειακούς δήμους για τους τρίτεκνους, όπως ισχύει και για τους πολύτεκνους» υπογράμμισε η ίδια.

Το κυρίαρχο αίτημα προς την πολιτεία, αντίστοιχα, είναι να θεσπιστούν και για τις τρίτεκνες οικογένειες τα ίδια οφέλη που ισχύουν και για τις πολύτεκνες. «Ζητάμε την αναλογικότητα και θα πρέπει επιτέλους να χαρακτηριστούμε πολυμελείς οικογένειες, όσοι έχουμε από τρία παιδιά και πάνω, και ότι νομοθετείται από την πολιτεία να συμπεριλαμβάνει πλέον και τους τρίτεκνους», σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου.

Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη θα γίνει διανομή φρούτων, ροδάκινα και νεκταρίνια στα γραφεία του συλλόγου στις 2 το μεσημέρι, ενώ παράλληλα η ίδια διαδικασία θα γίνει και περιφερειακά, όπου ζουν τρίτεκνες οικογένειες στη Μαγνησία, χερσαία και νησιωτική.

ΓΛ. ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου