ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Δ. Πιτσιώρης

ανοίγει-τα-χαρτιά-του-ο-δ-πιτσιώρης-851206

Τριήμερο πολιτικών διεργασιών και εξελίξεων με φόντο το Δήμο Βόλου εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου. Μέσα στα επόμενα 24ωρα, πιθανώς και σήμερα, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο πρώην δήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πιτσιώρης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην δήμαρχος Βόλου έχει καθημερινά επαφές με συνεργάτες του και αυτοδιοικητικά στελέχη, ενθαρρύνεται προκειμένου να τεθεί επικεφαλής αυτοδιοικητικής κίνησης στο Δήμο Βόλου. Ο ίδιος ο Δημήτρης Πιτσιώρης παρά τις πιέσεις που δέχτηκε χθες από δημοσιογράφους δεν έκανε καμία δήλωση, παραπέμποντας στις επόμενες μέρες και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της καθόδου του στις εκλογές του Νοεμβρίου ως επικεφαλής ψηφοδελτίου στο Δήμο Βόλου.
Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες και ενώ ακόμη βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ, ο πρώην δήμαρχος με ανακοίνωσή του είχε εκφράσει την επιθυμία του να είναι επικεφαλής μίας νέας δημοτικής κίνησης στο Δήμο Βόλου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητά του.
Μετά την απονομή του χρίσματος του ΠΑΣΟΚ στον πρώην Νομάρχη Μαγνησίας Πάνο Σκοτινιώτη και για περίπου 10 ημέρες ο Δημήτρης Πιτσιώρης κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του, αν και οι πληροφορίες από το περιβάλλον του εξαρχής επέμεναν ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, αφού η ανακοίνωση της πρόθεσής του να ηγηθεί ψηφοδελτίου αποτέλεσε «συνειδητή επιλογή» και όχι «προσπάθεια να προκαταβάλει τις αποφάσεις της Ιπποκράτους», όπως διαδίδονταν από ορισμένους κύκλους.
Το γεγονός εξάλλου ότι πολλά στελέχη όλο αυτό το διάστημα τον παρότρυναν και συνεχίζουν να τον ενθαρρύνουν προς την κατεύθυνση της συγκρότησης συνδυασμού, υποστηρίζοντας ότι «η υποψηφιότητά του από τη στιγμή που ανακοινώθηκε δημιούργησε θετικό κλίμα στην κοινωνία και μάλιστα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, που επιθυμούν την συμπόρευση σε ένα ψηφοδέλτιο πλουραλιστικό, με στελέχη που θα εκφράζουν ευρύτερα την κοινωνία» φαίνεται ότι λειτουργεί ενισχυτικά στις τελικές αποφάσεις του πρώην δημάρχου Βόλου, που θα δημοσιοποιηθούν από μέρα σε μέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου