ΤΟΠΙΚΑ

Από τη διασκέδαση, στο Νοσοκομείο του Βόλου

από-τη-διασκέδαση-στο-νοσοκομείο-του-β-373196

Σε σοβαρό κίνδυνο τέθηκε χθες τα ξημερώματα η ζωή ενός 21χρονου ημεδαπού που έκανε διακοπές σε νησί των Σποράδων με την παρέα του. Ο νεαρός διασκέδαζε με φίλους του σε κατάστημα, όταν για άγνωστο λόγο οι στιγμές ξεγνοιασιάς μετατράπηκαν σε εφιάλτη και μαρτύριο. Ξαφνικά άρχισε να σφαδάζει από τον πόνο, ενώ είχε καταναλώσει μόλις τρία ποτά, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό ακόμη και για την ποιότητά τους.

Πάντως, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν πολλά περιστατικά με νέους που διακομίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Οι γιατροί κρούουν κώδωνα κινδύνου. Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες και με την αύξηση της κατανάλωσης του αλκοόλ απαιτείται να επιδεικνύεται μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 4 τα ξημερώματα. Ενώ η βραδιά κυλούσε όμορφα και προς στιγμήν τίποτα δεν προμήνυε ότι κάτι κακό θα συνέβαινε, ο 21χρονος παρουσίασε οξύ κοιλιακό άλγος και βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη στο Κέντρο Υγείας του νησιού να ζητάει βοήθεια. Είχε τραπεί σε φυγή κακήν κακώς από το κέντρο διασκέδασης λόγω αφόρητων πόνων, και ένας φίλος του βρισκόταν μαζί του και τον συνόδευε.

Στο εν λόγω Κέντρο Υγείας δεν είναι η πρώτη φορά που απευθύνονται άτομα για βοήθεια με ανάλογο σύμπτωμα. Ωστόσο, ο 21χρονος είχε πραγματικά οξύ πόνο, ο οποίος φαίνεται ότι δεν υποχωρούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ρωτήθηκε για τη διατροφή του ή το αλκοόλ, και δήλωσε ότι είχε καταναλώσει μόνο αλκοόλ και συγκεκριμένα τρία ποτά.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρήθηκε ως ύποπτο σε σχέση με την εξέλιξή του. Ο 21χρονος κρίθηκε ότι έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς ο πόνος συνέχιζε να είναι οξύς. Άμεσα, με μέριμνα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά του στον Βόλο. Γύρω στις 10 το πρωί ο 21χρονος μεταφερόταν στον Βόλο.

Ο νεαρός εισήχθη για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθείται από τη χειρουργική κλινική, έχοντας υποστεί παγκρεατίτιδα. Η παγκρεατίτιδα, σύμφωνα με πληροφορίες, προκαλείται από διάφορους, λόγους ένας από τους οποίους είναι και το αλκοόλ. Ο νεαρός ωστόσο δεν είχε κάνει αλόγιστη χρήση.

Οι γιατροί του Αχιλλοπουλείου παρακολουθούν συντηρητικά τον νεαρό, δηλαδή περιμένουν να δουν την πορεία της υγείας του με τη χορήγηση της απαιτούμενης φαρμακευτικής αγωγής. Ο 21χρονος, μέχρι και χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε ακόμη συνέλθει από τον δυνατό πόνο.

Για να θεραπευτεί η εν λόγω φλεγμονή στο πάγκρεας χρειάζεται να περάσει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι γιατροί συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τον 21χρονο, καθώς η παγκρεατίτιδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου