ΤΟΠΙΚΑ

Ζημιά 372.473 ευρώ για τον ΕΦΚΑ, έδειξε ο έλεγχος στο ΙΚΑ Βόλου

ζημιά-372-473-ευρώ-για-τον-εφκα-έδειξε-ο-έλεγ-375694

Εντατικούς ελέγχους για την πάταξη της διαφθοράς υπόσχεται ο ΕΦΚΑ. Μετά το δεύτερο γύρο ελέγχων στο πρώην ΙΚΑ Βόλου, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ανακοίνωσε ότι εκτός από τις 292 χιλιάδες ευρώ ζημιά για το ΙΚΑ, που είχαν προκύψει από τον πρώτο έλεγχο, τώρα βρέθηκαν άλλες 80 χιλιάδες, με αποτέλεσμα η δράση των επίορκων υπαλλήλων να έχουν κοστίσει συνολικά στο Ταμείο πάνω από 372 χιλιάδες ευρώ! Απίστευτες λεπτομέρειες που βγαίνουν στο φως μετά την έρευνα, θέλουν τα λεφτά αυτά να διοχετεύθηκαν σε επιλεγμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, με πληρωμές από το 2008 έως σήμερα. Από το υπέρ- ταμείο, τονίζεται ότι η έρευνα συνεχίζεται και θα ελεγχθούν όλοι οι τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, “από τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργείται στο Περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ – πρώην ΙΚΑ Βόλου – η Διοίκηση του Φορέα κάνει γνωστά, ότι κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ συνεχίζει την πραγματοποίηση ελέγχου στο υποκατάστημα Βόλου, από τον οποίο προέκυψε οικονομική ζημιά 292.473,78 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό, προστιθέμενο στα 80.000 ευρώ που είχαν διαπιστωθεί κατά το πρώτο στάδιο του ελέγχου, διαμορφώνει το ύψος της ζημιάς έως σήμερα, στο ποσό των 372.473 ευρώ.

Ο έλεγχος αφορά σε πληρωμές χρονικής περιόδου από το 2008 έως σήμερα.

Η έρευνα συνεχίζεται και θα ελεγχθούν όλοι οι τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος. Κάθε ποσό που καταβλήθηκε αχρεώστητα θα αναζητηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο από όσους παράνομα το έχουν εισπράξει”.

Το ταμείο είναι καθησυχαστικό σχετικά με όσους ανησυχούν για τυχόν ατιμωρησία και επιστροφή των επίορκων και τους ενημερώνει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φορέα συνεδρίασε ήδη, έχοντας προγραμματίσει και τις επόμενες συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση, από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου. Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά.

Πηγή: kontranews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου