ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στη γιορτή πεπονιού στην κεντρική Πλατεία Διμηνίου

πλήθος-κόσμου-στη-γιορτή-πεπονιού-στη-376103

Πλήθος κόσμου γλέντησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο παραδοσιακό πανηγύρι που έγινε στο πλαίσιο της γιορτής Πεπονιού το Σάββατο στην κεντρική Πλατεία Διμηνίου. Οι διήμερες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και τους εκατοντάδες επισκέπτες στην τοπική γιορτή να απολαμβάνουν τα γευστικότατα πεπόνια της περιοχής που θεωρούνται κορυφαίας ποιότητας και είναι αναγνωρισμένα όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε για 15η συνεχόμενη χρονιά και υλοποιείται σε συνεργασία των Δήμου Βόλου, Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Διμηνίου, με τη στήριξη των τοπικών παραγωγών.

Εξάλλου την προηγούμενη μέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου θα παρουσιάσει τα χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών με υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο το Νίκο Παλιούρα. Ο τοπικός σύλλογος προσκάλεσε για να παρουσιάσουν τη χορευτική τους δραστηριότητα οι Όμιλος Ερευνών Πηλίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», Πολιτιστικός Σύλλογος Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών «Τερψιχόρη».

Οσοι παραβρέθηκαν στο τοπικό αυτό φεστιβάλ χορευτικών συγκροτημάτων, με το θερμό τους χειροκρότημα επιδοκίμασαν την παρουσία των χορευτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου