ΤΟΠΙΚΑ

Στα σπάργανα νέο κίνημα… αντίστασης στο Βόλο ~ Ενάντια σε κατασχέσεις ακινήτων

στα-σπάργανα-νέο-κίνημα-αντίστασης-σ-377826

Η «Αντίσταση τώρα» αρνείται την οικονομική κρίση και κινείται νομικά για τη διαγραφή χρεών – Εναρκτήριο λάκτισμα τον Σεπτέμβριο

Ένα νέο κίνημα… αντίστασης, δείχνει να βρίσκεται στα σπάργανα στον Βόλο το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για το κίνημα «Αντίσταση Τώρα», που ξεκίνησε από την Αθήνα και εξαπλώνεται σε 59 ακόμη πόλεις της Ελλάδος. Σκοπός να σταματήσει «η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας» στο… βωμό των κόκκινων δανείων. Στον Βόλο, σύμφωνα με στοιχεία του Υποθηκοφυλακείου, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν γίνει37 κατασχέσεις ακινήτων από το δημόσιο, 42 κατασχέσεις ακινήτων από τις τράπεζες και 90 αναγκαστικές προσημειώσεις ακινήτων για «κόκκινα δάνεια». Και στο πλαίσιο αυτό, οργανώνεται η πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης, που θα φιλοξενηθεί στο Επιμελητήριο Μαγνησίας στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Αναψυκτηρίων, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννη Γρηγορίου, που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του κινήματος πολιτών στην Αθήνα και τον Βόλο, η οργάνωση έχει ήδη ξεκινήσει στην πόλη και έχουν επίσης διανεμηθεί τα πρώτα εξώδικα, που αναμένεται να κατατεθούν μαζικά. «Με όπλο μας τους νόμους του ελληνικού κράτους διεκδικούμε να ακυρώσουμε δάνεια των τραπεζών, να μην πληρώνουμε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και κάθε υπηρεσία του δημοσίου τομέα», αναφέρει ο ίδιος.

Το κίνημα ξεκίνησε μέσω διαδικτύου το 2011. Επτά άτομα με κοινό παρονομαστή την αγωνία «αν το οικονομικό πρόβλημα που παρουσίαζαν οι διαχειριστές της εξουσίας ότι είχε η χώρα, ήταν αληθινό ή όχι». Σήμερα γύρω από το κίνημα συσπειρώνονται σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, δικηγόροι, εισαγγελείς, δικαστές, οικονομολόγοι, καθηγητές σχολείων και πανεπιστημίων, μαθητές και φοιτητές.

Το κίνημα υποστηρίζει ότι η οικονομική κρίση δεν είναι πραγματική κι ότι εφαρμόζεται «η μεγαλύτερη απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού». Σκοπός του είναι «να σταματήσει η αρπαγή της ιδιωτικής και κρατικής περιουσίας» και δεν αναγνωρίζει την αντικαταστάτρια της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, υποστηρίζοντας ότι στερείται νομικής προσωπικότητας.

Μέσω του κινήματος επιχειρείται να σταματήσει η κατάσχεση περιουσιών «μέσα από νόμους και αποφάσεις», που αφορούν σε δάνεια στις τράπεζες, χρέη στην εφορία, χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Δεν αποδέχομαι κανέναν έλεγχο από ένα μη νομικό πρόσωπο, που δεν δίνει λογαριασμό τι κάνει τα χρήματά μου και των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών», αναφέρεται στο σχέδιο της εξώδικης δήλωσης, με το οποίο οι υπογράφοντες αξιώνουν «να μην πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος στις επιχειρήσεις τους».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου