ΤΟΠΙΚΑ

15 θέσεις μαθητείας στο πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό

15-θέσεις-μαθητείας-στο-πράσινο-και-τον-378947

Για αποφοίτους των ΕΠΑΛ Μαγνησίας, μετά από έγγραφο της Δ.Δ.Ε.

Δυνατότητα σε περισσότερους αποφοίτους των ΕΠΑΛ να μαθητεύσουν σε δημοτικές υπηρεσίες πάνω στην ειδικότητά τους και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία δίνει ο Δήμος Βόλου. Στο πρόγραμμα της μαθητείας και στην έκκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για θέσεις εργασίας σε μαθητές, ο Δήμος Βόλου ήταν από τους πρώτους φορείς που ανταποκρίθηκαν το περσινό σχολικό έτος, στην εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να αποφασιστεί το «άνοιγμα» 15 επιπλέον θέσεων, οι οποίες θα στελεχωθούν από αποφοίτους των επαγγελματικών λυκείων που παρακολουθούν το μεταλυκειακό έτος – έτος μαθητείας, και θα έχουν την ευκαιρία να μαθητεύσουν πάνω στο αντικείμενο της ειδικότητάς τους, κερδίζοντας ταυτόχρονα το μεροκάματό τους.

Συγκεκριμένα, ανοίγουν 15 θέσεις συνολικά στον Δήμο Βόλου για ισάριθμους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, στη Διεύθυνση Πρασίνου και στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού. Στη Διεύθυνση Πρασίνου θα απασχοληθούν εννέα απόφοιτοι της ειδικότητας «τεχνικός φυτικής παραγωγής» και στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού έξι απόφοιτοι της ειδικότητας «τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων εγκαταστάσεων και δικτύων».

Όπως είναι γνωστό, οι απόφοιτοι θα μαθητεύουν τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για διάστημα εννέα μηνών και ταυτόχρονα μία φορά την εβδομάδα θα παρακολουθούν και μαθήματα. Θα αμείβονται με τον κατώτατος μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.

Η δαπάνη για την αποζημίωση των μαθητευομένων εκτιμάται στο ποσό των 45.000 ευρώ, ενώ οι εργοδοτικές εισφορές εκτιμώνται στο ποσό των 8.500 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου