ΤΟΠΙΚΑ

Μετά από επτά μήνες γύρισαν στη δουλειά τους

μετά-από-επτά-μήνες-γύρισαν-στη-δουλει-851206

Μετά από επτά ολόκληρους μήνες… εκτός, πέρασαν χθες την πύλη του εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ ξανά οι τρεις απολυμένοι Βασ. Καλατζής, Αλ. Παυλίδης και Κων. Βογιατζής, εν μέσω των επιδοκιμασιών των συναδέλφων τους που στο πρόσωπό τους αισθάνθηκαν δικαιωμένοι, μετά τον πολύμηνο δικαστικό τους αγώνα.

Μετά την απόρριψη της ανακοπής των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εταιρία, οι δικαιωμένοι εργαζόμενο, παρουσιάστηκαν, όπως περιγράφει και η εφημερίδα «Εργάτης» χθες το πρωί στις 6.45 και πέρασαν τη πύλη του εργοστασίου προκειμένου να πιάσουν δουλειά.

«Η πορεία μετά από σχεδόν επτά μήνες αναμονής, μαχητικών διαδηλώσεων κινητοποιήσεων, πλατιάς κοινωνικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης, χρήση και των νόμιμων αστικών οδών, οδηγούν στη δικαίωση ότι οι τρεις απολύσεις ήταν παράνομες, καταχρηστικές και επί της ουσίας συνδικαλιστικές διώξεις» επισημαίνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων, προσθέτοντας επίσης ότι «παρά τη νίκη όλα τα ζητήματα της κατάρρευσης της Βιομηχανικής Ζώνης μένουν ανοιχτά, καθώς η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η χρεοκοπία του δημοσίου βουλιάζουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Τα ζητήματα για ολόκληρη την εργατική τάξη μένουν ανοικτά, καθώς σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει ένα και δυο ανέργους και καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα σε όλα τα μέτωπα με σχέδιο και τόλμη».

Ολιγοήμερη αναβολή για ΚΟΝΤΙ

Στο μεταξύ ολιγοήμερη αναβολή δόθηκε στην τριμερή που ήταν χθες προγραμματισμένη στο Υπουργείο Εργασίας για την ΚΟΝΤΙ. Ο ανασχηματισμός, όπως ήταν φυσικό, υποχρέωσε όλη τη δομή του Υπουργείου Εργασίας να αποδεχτεί το αίτημα των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ, που ζήτησαν την σύντομη αυτή αναβολή προκειμένου στην επόμενη συνάντηση να παραστεί και εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας, εκτός από την κ. Ζερβού που συμμετέχει σε κάθε συνάντηση ως εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων απορρίπτεται συλλήβδην από το προσωπικό της ΚΟΝΤΙ.

Αντιπροτείνουν ως επιβεβλημένη την ανάγκη νοικοκυρέματος της εταιρίας προκειμένου το αρνητικό ισοζύγιο που παρουσιάζει να ακολουθήσει αντίστροφη πορεία, δήλωσαν όμως ότι δεν θα ωφελήσουν προς σε αυτήν την κατεύθυνση οι απολύσεις.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου