ΤΟΠΙΚΑ

Φταίει ο… Δήμος Βόλου

φταίει-ο-δήμος-βόλου-379166

Για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τη δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο»

Ευθύνες στη… δημοτική αρχή Βόλου επιρρίπτει η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που έφτασαν μέχρι και σε προπηλακισμό διοικητικού υπαλλήλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκίνησης ενός πραγματικά μεγάλου έργου και ουσιαστικά επενδυτικού, που δεν αφορά μόνο το Πανεπιστήμιο ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, αλλά θα δώσει τεράστια πνοή στην ίδια την πόλη.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα πράγματα δεν είναι πολύπλοκα αλλά απλά. Από τη μία έχουμε την Πολυτεχνική Σχολή με φοιτητές να κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ και από την άλλη μια εξασφαλισμένη, κατά την ομολογία και απόφαση των αρμόδιων φορέων, επένδυση 55 εκατομμυρίων ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα ενός δημόσιου Πανεπιστημίου. Σαφώς η δεύτερη επιλογή είναι προτιμότερη και κοινωνικά αποδεκτή.

Με την ευκαιρία αυτή επισημαίνουμε την παντελή απουσία δημοτικής πολιτικής που αφορά στην νεολαία της πόλης μας και τις διεξόδους που θα πρέπει να δώσει ο δήμος. Δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργική απασχόληση και αναψυχή της νεολαίας. Έτσι ωθεί τους νέους και σε επιλογές που πολύ πιθανόν δεν θα έκαναν εάν υπήρχε διέξοδος. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να ερμηνεύσουμε εκρηκτικές, βίαιες ίσως και κοινωνικά απαράδεκτες πολλές φορές συμπεριφορές. Δεν είναι μακρινό το παράδειγμα των στεκιών νεολαίας επί Δημάρχου Κουντούρη όπου ήταν κύτταρα διαλόγου, μουσικής και καλλιτεχνικής έκφρασής τους, και ταυτόχρονα πολιτικής ζύμωσης (με την ευρύτερη έννοια) που συνέβαλλαν σημαντικά στη συμμετοχή και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των νέων.

Εκφράζουμε προφανώς τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του Π.Θ λέγοντας πως όλη η τοπική κοινωνία είναι μαζί τους. Κανένα εμπόδιο στην ανάπτυξη της δημόσιας παιδείας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ούτε και στην ελεύθερη έκφραση των νεολαίων με σκέψη και όραμα. Και προφανώς, όραμα δεν είναι η βία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου