ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση για… τυπικούς λόγους ~ Καταστηματάρχες σε απολογία για… ναυαγοσώστες

αναστάτωση-για-τυπικούς-λόγους-κατ-379203

Θα απολογηθούν ως συνυπεύθυνοι κατά τον νόμο, αλλά τα πρόστιμα θα επιβληθούν στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Αναστάτωση για… τυπικούς λόγους φαίνεται ότι προκλήθηκε σε δεκάδες επιχειρηματίες του τουρισμού στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, που τις προηγούμενες ημέρες παρέλαβαν «ραβασάκια» του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, με τα οποία καλούνται σε απολογία και απειλούνται με κυρώσεις, επειδή στις παραλίες δεν υπάρχουν… ναυαγοσώστες!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τουλάχιστον 50-60 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις παραλίες Καλών Νερών, Κορώπης, Καληφτέρης, Αμποβού, Ξυβόβρυσης και Ράμνου, κλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε έγγραφη απολογία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο για την έλλειψη ναυαγοσωστών.

Όπως είναι γνωστό, υπεύθυνοι από τον νόμο για την πρόσληψη ναυαγοσωστών είναι οι δήμοι. Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προκήρυξε δύο φορές διαγωνισμό και τις δύο φορές κηρύχθηκε άγονος, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα οι παραλίες να μείνουν αφύλακτες και να καλούνται να… πληρώσουν οι καταστηματάρχες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κλιμάκια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, το προηγούμενο διάστημα επισκέφτηκαν τουριστικές επιχειρήσεις στα παράλια του Νοτίου Πηλίου ζητώντας αποδείξεις από τα καταστήματα. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τους καταστηματάρχες περί τίνος πρόκειται.

Η… ψυχρολουσία ήρθε με την επίδοση των κλήσεων σε απολογία από αστυνομικούς του Α.Τ. Μηλεών, που επιφορτίστηκαν το… έργο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Νοτίου Πηλίου, Βαγγέλη Νασιόπουλου, ο οποίος ζήτησε ραντεβού με τον Λιμενάρχη Βόλου για «την άδικη δίωξη των καταστηματαρχών, που πληρώνουν ενοίκια στον δήμο και βρίσκονται υπόλογοι για ένα θέμα που δεν εμπίπτει στις υποχρεώσεις τους».

Στη χθεσινή συνάντηση, ο κ. Νασιόπουλος ενημερώθηκε ότι βάσει νόμου, οι καταστηματάρχες είναι συνυπεύθυνοι με τον δήμο για τους ναυαγοσώστες και στο πλαίσιο αυτό καλούνται σε απολογία. Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι δεν απειλούνται με πρόστιμα. Το πρόστιμο θα επιβληθεί αποκλειστικά και μόνο στον δήμο για την έλλειψη ναυαγοσωστών.

Σε κάθε περίπτωση, δεκάδες επιχειρήσεις καλούνται να περάσουν από τη… διαδικασία της έγγραφης απολογίας, ταλαιπωρούμενες στην καρδιά της τουριστικής σεζόν για… τυπικούς λόγους.

Η… ψυχρολουσία ήρθε με την επίδοση των κλήσεων σε απολογία από αστυνομικούς του Α.Τ. Μηλεών

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου