ΤΟΠΙΚΑ

Δικογραφία για τις φθορές στα τεχνικά γραφεία

δικογραφία-για-τις-φθορές-στα-τεχνικά-380335

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Ερευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας για τους δράστες

Δικογραφία για απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας συντάσσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για τα απανωτά «χτυπήματα» σε γραφεία τεχνικών εταιρειών στο Βόλο, σε συντονισμένη επιχείρηση προχθές τα ξημερώματα από μέλη της «Κατάληψης Τερμίτα».

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, λαμβάνουν καταθέσεις για τα συνθήματα και τα απειλητικά μηνύματα στις τεχνικές εταιρείες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτιρίων στην περιοχή των Παλαιών, τα οποία έγιναν στόχος αντιεξουσιαστών.

Οι ιδιοκτήτες των τεχνικών γραφείων, μπαίνοντας προχθές το πρωί στις επιχειρήσεις τους, βρήκαν τις επαγγελματικές πινακίδες τους να είναι καλυμμένες με μαύρη μπογιά, ενώ με μαύρο σπρέι ήταν γραμμένα σε μάρμαρα δαπέδου και στους τοίχους απειλητικά συνθήματα όπως: «το νου σας», «κάτω τα ξερά σας από την κατάληψη Τερμίτα», «οι επιλογές κοστίζουν»…

Στο πλαίσιο της προανάκρισης συλλέγεται κάθε χρήσιμο στοιχείο που θα οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών. Επίσης, γίνεται προσπάθεια για εκμετάλλευση βιντεοληπτικού υλικού για την περαιτέρω επεξεργασία του για τις κινήσεις και τα στοιχεία ταυτότητας των υπαιτίων.

Οι ιδιοκτήτες των τεχνικών γραφείων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί και έχουν δώσει καταθέσεις για το τι συνέβη ακριβώς. Αλλοι ζητούν την ποινική δίωξη των δραστών, άλλοι δεν επιθυμούν την ποινική τιμωρία των υπαιτίων. Η δικογραφία που συντάσσεται αφορά στο αδίκημα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Η Εισαγγελία Βόλου δεν έχει λάβει καμία μήνυση για το περιστατικό και αναμένει τη δικογραφία της υπόθεσης που συντάσσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Η Εισαγγελία όπως είναι γνωστό έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν την Τρίτη, 18 Ιουλίου, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας υπαλλήλου και την ακύρωση του επίμαχου διαγωνισμού.

Η συντονισμένη επιχείρηση με τα απανωτά χτυπήματα σε γραφεία τεχνικών εταιρειών έγινε στον απόηχο της προκαταρκτικής που διέταξε ο Εισαγγελέας για τα επεισόδια. Οι δύο υποθέσεις τρέχουν ξεχωριστά, η μία στα Δικαστήρια και η άλλη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Για την προανάκριση για τις φθορές στα τεχνικά γραφεία δεν απαιτείται να έχει προηγηθεί κατάθεση μήνυσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου