ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν είμαι ο ληστής της Αλοννήσου…»

δεν-είμαι-ο-ληστής-της-αλοννήσου-479871

Την πόρτα της Εισαγγελίας Βόλου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, πέρασε χθες το μεσημέρι ο φερόμενος ως συνεργός της ένοπλης ληστείας της Αλοννήσου, με λεία 1 εκατ. ευρώ από το χρηματοκιβώτιο της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο.

Ο 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις 26 Αυγούστου –τρεις ημέρες μετά τη ληστεία- παρουσιάστηκε αυθόρμητα στον Εισαγγελέα και δήλωσε την αθωότητά του. «Δεν είμαι εγώ ο ληστής που ψάχνεται», φέρεται να είπε ο 37χρονος, ο οποίος ζήτησε τη δικογραφία, προκειμένου να ενημερωθεί για όσα του καταλογίζονται και να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται στην κινηματογραφική ληστεία στο νησί των Βορείων Σποράδων.

Την επομένη της ένοπλης ληστείας, το ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει αστυνομικοί σε πολλές πόλεις οδήγησε στα ίχνη του 38χρονου κατάδικου και αδειούχου τότε των φυλακών της Αγιάς Κρήτης, ο οποίος συνελήφθη στα Εξάρχεια και ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την οργάνωση, το σχεδιασμό και την εκτέλεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο. Μετά την απολογία του οδηγήθηκε στις φυλακές Τρικάλων.

Μετά τη σύλληψη του «εγκεφάλου» είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος δύο ακόμη ατόμων, που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στη ληστεία.

Ο φερόμενος ως εκ των δύο συνεργών παρουσιάστηκε στις 12:20 μετά το μεσημέρι χθες στα δικαστήρια Βόλου και κατευθύνθηκε μαζί με τον νομικό σύμβουλο υπεράσπισής του στα γραφεία της Εισαγγελίας. Ακολούθησε η σύλληψή του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή, από όπου πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, φέρεται να είναι ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους που εισέβαλαν νωρίς το πρωί της 23ης Αυγούστου με καλάσνικοφ στην Εθνική Τράπεζα της Αλοννήσου, άρπαξαν 1 εκατ. ευρώ, αλλά δεν πρόλαβαν παρά να κρατήσουν τη λεία τους μόλις για ελάχιστα μέτρα.
Εξερχόμενοι της Τράπεζας οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Αλοννήσου. Οδηγός φορτηγού που είχε σταθμεύσει εξωτερικά της τράπεζας κινήθηκε προς το μέρος τους, αναπτύσσοντας ταχύτητα και εμβόλισε τη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και οι δράστες να πέσουν στο έδαφος, μαζί με τα αφαιρεθέντα χρήματα, τα οποία και εγκατέλειψαν στο σημείο.
Στη συνέχεια με την απειλή του όπλου, αφού ακινητοποίησαν τον οδηγό διερχόμενης μοτοσικλέτας, επιβιβάστηκαν σε αυτή και διέφυγαν.
Στη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς και λιμενικό άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Κατάφεραν να φτάσουν στην περιοχή Βότσι, να επιβιβαστούν σε ταχύπλοο σκάφος και να εξαφανιστούν, παρά τη μεγάλη επιχείρηση καταδίωξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου