ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας για τα επεισόδια στο Π.Θ.

εισαγγελέας-για-τα-επεισόδια-στο-π-θ-382384

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Βόλου για τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν την Τρίτη, 18 Ιουλίου, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας υπαλλήλου και την ακύρωση διαγωνισμού για την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτιρίων του ιδρύματος στην περιοχή των Παλαιών, όπου προγραμματίζονται να ανεγερθούν δύο νέα κτιριακά συγκροτήματα που θα στεγάσουν τα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Μέλη της «κατάληψης Τερμίτα» είχαν εισβάλει στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας μπλοκάροντας τη διενέργεια του διαγωνισμού, υποχρεώνοντας παράλληλα σε απομάκρυνση τους υπαλλήλους. Εισέβαλαν και στο τμήμα Πρωτοκόλλου του Πανεπιστήμιου, επιτέθηκαν στο προσωπικό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία υπάλληλος, άρπαξαν έγγραφα, έσκισαν φακέλους.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να διερευνήσει την υπόθεση μετά τη μήνυση που κατατέθηκε από τον εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργο Πετράκο, πρύτανη του Πανεπιστημίου, κατά αγνώστων. Στην κατεύθυνση αυτή, θα ληφθούν καταθέσεις από κάθε αρμόδιο, τους υπαλλήλους των τμημάτων, κάθε μάρτυρα των γεγονότων, για να διαπιστωθεί εάν διαπράχθηκαν αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Υπό εξέταση είναι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, εάν προκύπτει το αδίκημα της παράνομης βίας (άρθρο 330 Π.Κ), που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από δύο μέρες έως και δύο χρόνια.

Επίσης, από τα στοιχεία που θα βγουν από την πορεία της έρευνας θα διαπιστωθεί και αν προκύπτει το αδίκημα της διατάραξης της οικιακής ειρήνης (άρθρο 334 του Π.Κ.), το οποίο για τις περιπτώσεις που αφορούν που αφορούν σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.

Σχετικά με τον τραυματισμό της υπαλλήλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα θα εξαχθεί ανάλογα με την πορεία της προκαταρκτικής, εάν προσκομιστούν ιατρικές γνωματεύσεις και κάθε άλλο χρήσιμο στοιχείο γύρω από την υπόθεση.

Τα θλιβερά επεισόδια, όπως είναι γνωστό έχουν ως αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για το ίδιο το Πανεπιστήμιο αλλά και την πόλη, μία ζωντανή πανεπιστημιούπολη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου