ΤΟΠΙΚΑ

«Φιάσκο» η συνάντηση για τα παράνομα συνεργεία

φιάσκο-η-συνάντηση-για-τα-παράνομα-σ-382418

Φιάσκο χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών (ΣΙΣΑΜ) την προχθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Μιχάλη Σπανό, για το θέμα των παράνομων συνεργείων.

Η συνάντηση που ορίστηκε για προχθές το απόγευμα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, καθώς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, απουσίαζε όπως και ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΙΣΑΜ, το Δ.Σ. του Συλλόγου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του προέδρου του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Σπανού Μιχάλη, με θέμα τα παράνομα συνεργεία.

Με έκπληξη διαπιστώθηκε ωστόσο, ότι η συνάντηση ήταν χαμένος χρόνος, διότι δεν υπήρχαν προτάσεις από την πλευρά του κ. Σπανού για το θέμα της πρόσκλησης.

«Παρόλο που είχε ζητηθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου, να παρευρίσκεται ο πρόεδρος και ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητήριου Μαγνησίας, κανείς τους δεν ήρθε στη συνάντηση, με συνέπεια όλη η διαδικασία να εξελιχτεί σε φιάσκο.

Πάγια τακτική του ΣΙΣΑΜ είναι η νομιμότητα τόσο των συνεργείων αυτοκίνητων αλλά και κάθε άλλης δραστηριότητας, όπως διαχρονικά πρεσβεύει και παλεύει», προσθέτει.

Ο κ. Σπανός

Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι έλαβε την πρωτοβουλία για την εν λόγω συνάντηση, καθώς «οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης, με υποχρεώσεις που τρέχουν (απόδοση ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, υποχρεώσεις σε τράπεζες, ταμεία και ΔΕΚΟ) κάθε τέλος του μήνα, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι της αδράνεια της Πολιτείας στήνουν επιχειρήσεις εν μία νυκτί κυριολεκτικά στον αέρα, σε μία αποθήκη, σε μία πυλωτή πολυκατοικίας, ακόμη και σ’ ένα χωράφι για παράδειγμα…».

Περαιτέρω τονίζει ότι «στην περίπτωση των παρανόμως λειτουργούντων συνεργείων, δεν γίνεται τίποτα από όλα αυτά, και η παραοικονομία καλά κρατεί».

«Θεώρησα επιβεβλημένη ανάγκη να αναλάβω πρωτοβουλία για να συγκαλέσω συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Ν. Μαγνησίας, ώστε να αποφασίσουμε από κοινού μέτρα αντίδρασης σ’ αυτό το νοσηρό φαινόμενο», προσθέτει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου