ΤΟΠΙΚΑ

Βενζίνη σε παιδικό παιχνίδι – Ιερέας φέρεται να απειλούσε να βάλει φωτιά

βενζίνη-σε-παιδικό-παιχνίδι-ιερέας-φ-383501

Πανικός στη Γαύριανη με πρωταγωνιστή πράξεων τρόμου τον ιερέα της εκκλησίας του χωριού

Ψυχρολουσία στην κεντρική πλατεία της Γαύριανης Πτελεού. Ιερέας, σύμφωνα με αναφορά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, φέρεται ότι περιέλουσε με βενζίνη το επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι με το οποίο έπαιζαν παιδιά, με προφανή σκοπό να του βάλει φωτιά, καθώς στο άλλο χέρι κρατούσε αναπτήρα.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, λέγεται ότι συνέβη την Πέμπτη το βράδυ και από τότε κανένας από τους κατοίκους του χωριού, κυρίως αυτοί που ήταν μάρτυρες του επεισοδίου, δεν μπορεί να ξεχάσει μέχρι τι συνέβη.

Η βενζίνη, όπως αναφέρθηκε (κάτι που μένει να αποδειχτεί σήμερα, εάν όντως συνέβη το περιστατικό), είχε τιναχτεί και στα παιδιά, που έμειναν στον τόπο να παρακολουθούν αποσβολωμένα τον ιερά.

Αν θαμώνας ταβέρνας που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία δεν έσπευδε να αρπάξει τον αναπτήρα από τα χέρια του ιερωμένου, όπως υποστηρίχτηκε, χωριανοί δεν μπορούν να διανοηθούν τις διαστάσεις που θα έπαιρνε το επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11 το βράδυ. Εκείνη την ώρα περίπου δέκα παιδιά ηλικίας από δέκα έως είκοσι ετών βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία, στο σημείο που βρίσκεται δίπλα από τη βρύση, και έπαιζαν με το επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι τους.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό, σύμφωνα πάντοτε με την αναφορά που έγινε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, φαίνεται να ενόχλησε τον ιερά, ο οποίος φέρεται να κάλεσε τα παιδιά να απομακρυνθούν από το σημείο.

Οι ανήλικοι απορροφημένοι από το παιχνίδι τους δεν έδωσαν σημασία, αλλά συνέχιζαν να παίζουν, παρά τις επίμονες προτροπές του ιερωμένου, που τους καλούσε να φύγουν.

Τότε, ο παππάς φέρεται να απομακρύνθηκε από το σημείο και προς έκπληξη όλων, τόσο των παιδιών όσο και των θαμώνων της ταβέρνας που βρίσκεται απέναντι από τη βρύση, εμφανίστηκε στην πλατεία με το αυτοκίνητό του και εξήλθε από αυτό βαστώντας ένα τετράλιτρο μπιτόνι με βενζίνη.

Ο ιερέας, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν κάτοικοι του χωριού, έριξε τη βενζίνη στο επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι, ενώ με το άλλο του χέρι κρατούσε έναν αναπτήρα.

Η ταβέρνα «πάγωσε». Ένας πολίτης, έτρεξε προς στο μέρος του ιερέα και άρπαξε από τα χέρια του κληρικού τον αναπτήρα. Το επεισόδιο έληξε έτσι, καθώς στη συνέχεια ο ιερές φέρεται ότι αποχώρησε, χωρίς περαιτέρω επεισόδια.

Ωστόσο, μετά το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κάτοικοι του χωριού, φαίνεται ότι στο εν λόγω χωριό του Πτελεού έχει απλωθεί τρόμος. Ο ιερέας μένει σε κατάλυμα που του έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αλμυρού, το οποίο βρίσκεται δίπλα από παιδική χαρά η οποία σήμερα επισκευάζεται.

Ο κληρικός πάντως δεν φαίνεται να έχει ξαναδώσει αφορμές στο χωριό, παρά μονάχα πριν από πολλά χρόνια, με ορισμένες συμπεριφορές του, οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν προκαλούσαν φόβο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον Αρχιερατικό Επίτροπο Επαρχίας Αλμυρού πατήρ Γεώργιο Μπέκα, ο οποίος ήταν ενημερωμένος από κατοίκους του χωριού για το περιστατικό που συνέβη.

Ο πατήρ Γεώργιος είπε ότι θα μιλήσει σήμερα με τον ιερέα για να εξετάσει τι ακριβώς συνέβη. Ο ίδιος πάντως, παρουσίασε μία διαφορετική εικόνα για τον κληρικό, τον οποίο χαρακτήρισε καλό ιερέα και άνθρωπο της προσφοράς. Είναι ιδιαίτερα υπάκουος, συνεργάσιμος και πειθαρχημένος ιερέας, με σημαντική συνδρομή στο Σπίτι Γαλήνης του Αλμυρού, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος απέδωσε το αναφερόμενο γεγονός σε κακόβουλες φήμες ορισμένων που είναι μακριά από τη θρησκεία. Δεν θέλησε να το σχολιάσει περαιτέρω, πριν συναντηθεί και μιλήσει με τον ιερέα.

Για το περιστατικό ερωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος δήλωσε πλήρη άγνοια. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο ιερέας φέρεται να αρνείται ότι προκάλεσε ένα τέτοιο επεισόδιο. Τι πραγματικά συνέβη αναμένεται να αποδειχθεί σήμερα, που ο ιερέας θα συναντηθεί με τον Αρχιερατικό Επίτροπο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου