ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος με όρους ο βοσκός με τα δενδρύλλια

ελεύθερος-με-όρους-ο-βοσκός-με-τα-δενδρ-383574

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Βόλου σε βάρος του 59χρονου βοσκού που συνελήφθη την Παρασκευή, καθώς σε χώρο δίπλα από το ποιμνιοστάσιό του διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε δεκαοχτώ δενδρύλλια κάνναβης.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια Βόλου το Σάββατο και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στην ανακρίτρια Βόλου. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκριμένα, στον 59χρονο επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Νέα σύλληψη για καλλιέργεια χασίς

Στο μεταξύ, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνέλαβαν χθες το πρωί έναν 59χρονο Βολιώτη για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

Σε επιχείρηση οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του τρία δενδρύλλια χασίς ανάπτυξης από 40 έως 60 εκατοστά.

Ο 59χρονος καλλιεργούσε τα παράνομα φυτά σε γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους του διαμερίσματός του. Έχει απασχολήσει στο παρελθόν με ναρκωτικά.

Το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και οδηγήθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για καλλιέργεια φυτών κάνναβης σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να παραδέχτηκε την ενοχή του, καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκισης μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Μετά το πέρας της δίκης άσκησε έφεση.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου