ΤΟΠΙΚΑ

Εκπτώσεις διαρκείας στη Σκιάθο

εκπτώσεις-διαρκείας-στη-σκιάθο-491537

Ειδική εκπτωτική πολιτική προτίθενται να υιοθετήσουν οι έμποροι της Σκιάθου, προκειμένου να διατηρηθεί σταθερή η κίνηση του νησιού στην διάρκεια του χρόνου, συμπεριλαμβανομένης της χειμερινής περιόδου. Η θέσπιση της ειδικής εκπτωτικής κάρτας εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την εμπορική κίνηση στα καταστήματα του νησιού που παραμένουν ανοιχτά όλο τον χρόνο, παράλληλα δε και το ενδιαφέρον των κατοίκων του νησιού, προς την τοπική αγορά. Το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί εξάλλου προς συζήτηση στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Σκιάθο με πρωτοβουλία του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και είχε θετική απήχηση στους παριστάμενους η πρωτοβουλία που εφάρμοσε σε πρώτη φάση ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών.
Τα δεδομένα που προκύπτουν από την φετινή τουριστική σεζόν και η γενική παραδοχή περί πτώσης του ημερήσιου τζίρου, οδηγούν τους εμπόρους της Σκιάθου προς νέες κατευθύνσεις και πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να αναθέρμανση της εμπορικής κίνησης στο νησί του Παπαδιαμάντη. «Υπήρχε κίνηση στο νησί αλλά ήταν σαφώς περιορισμένες οι αγορές των τουριστών, διότι έχει μειωθεί το κατά κεφαλήν εισόδημα» σχολιάζει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου, Σπυριδούλα Σταμέλου. Κατά συνέπεια επικρατεί προβληματισμός στον εν γίνει εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, ενόψει μάλιστα της χειμερινής σεζόν. Γι’ αυτό τον λόγο «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα για τα καταστήματά μας και εξετάζουμε το ενδεχόμενο θέσπισης ειδικής εκπτωτικής κάρτας, έτσι ώστε να κερδίζει ο καταναλωτής ένα ποσοστό έκπτωσης και μπόνους για συγκεκριμένες αγορές και οι ντόπιοι να πραγματοποιούν, ταυτόχρονα, στα τοπικά καταστήματα τις αγορές τους» επισημαίνει η κ. Σταμέλου.
Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος του νησιού στην διάρκεια του χρόνου, εστιάζεται και η προώθηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σκιάθου με την Εύβοια, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και εκτιμάται ότι θα προσφέρει πολλά επιπλέον οφέλη στο νησί. «Προσδοκούμε να προσελκύσουμε και τον χειμώνα τουρισμό, εκκλησιαστικό, μοναστηριακό, αλλά και περιπατητικό, σε συνεργασία με την Εύβοια και έχουμε ήδη πραγματοποιήσει επαφές με την συγκεκριμένη περιοχή» προσθέτει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου. Στο μεταξύ, προγραμματίζονται επιμορφωτικά σεμινάρια του ΛΑΕΚ σε συνεργασία με την αντίστοιχη Ομοσπονδία καθώς και ημερίδες με ενημερωτικό χαρακτήρα και στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου γύρω από θέματα που τους αφορούν άμεσα. Το ζητούμενο είναι ωστόσο «η συλλογική προσπάθεια και η συμμετοχή όλων, επιχειρηματιών, εργαζομένων αλλά και των ντόπιων προς αυτή την κατεύθυνση» σύμφωνα με την επισήμανση της κ. Σταμέλου.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η τουριστική κίνηση του νησιού με Αγγλους και Σκανδιναβούς, στην πλειοψηφία τους, επισκέπτες, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως και το πρώτο δεκαπενθήμενο του Οκτωβρίου, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα των πτήσεων τσάρτερ στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου. Πολλά καταστήματα του νησιού θα παραμείνουν ανοιχτά έως την προαναφερθείσα ημερομηνία και μόλις κλείσει η αυλαία της φετινής σεζόν, θα υλοποιηθούν, όπως προαναφέρθηκε, προτάσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την βελτίωση της εμπορικής κίνησης του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου