ΤΟΠΙΚΑ

«Κάλεσμα ενότητας και νίκης»

κάλεσμα-ενότητας-και-νίκης-490589

Κάλεσμα ενότητας, νίκης και προοπτικής απηύθυνε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Παπατόλιας, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου καθώς και τα συλλογικά όργανα του κόμματος για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.
 
«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή να ηγηθώ αυτής της μεγάλης προσπάθειας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα αποτελεί χρέος και μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων των πολιτικών δυνάμεων της Δημοκρατίας, της Οικολογίας και της Αειφόρου Ανάπτυξης, να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να γίνει πράξη η νέα νικηφόρα προοπτική που γεννιέται στη Θεσσαλία», τονίζει σε δήλωσή του και προσθέτει:
 
«Ένα ισχυρό μήνυμα αγωνιστικής και μεταρρυθμιστικής αισιοδοξίας συνεγείρει τις προσπάθειες και τη σκέψη μας. Καλούμε κάθε Δημοκρατική, Προοδευτική, Οικολογική και Αναπτυξιακή δύναμη της Θεσσαλίας, κάθε πολίτη αυτού του τόπου, σε μια ευρύτατη Θεσσαλική Συμπαράταξη Ενότητας, Νίκης και Προοπτικής.
 
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2010 δεν θα αναδείξουν απλά ένα Περιφερειάρχη ή μια Παράταξη. Το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών είναι αυτό καθαυτό το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της Θεσσαλίας».
 
Ο κ. Παπατόλιας ξεκαθαρίζει με πλήρη σαφήνεια: «Με βάση τη δική μας στρατηγική, η νέα Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας δεν θα είναι επαίτης του κράτους. Θα έχει το δικό της αυτόνομο θεσμικό ρόλο, θα λειτουργεί ως έκφραση της τοπικής κοινωνικής δυναμικής η οποία μπορεί και πρέπει να διεκδικεί, να προτείνει, να κατακτά και να δημιουργεί».
 
Χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το ρόλο της νέας Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στο δυσμενές οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον επισημαίνει: «Οφείλουμε να ανιχνεύσουμε, να προσδιορίσουμε και να αναδείξουμε το ρόλο αυτό, όχι στο πλαίσιο σύμπτυξης ετερόκλητων συμμαχιών που το μόνο που τους ενώνει είναι η αντίθεση, αλλά στο πλαίσιο της μόνης εφικτής πρότασης διεξόδου από την κρίση, που δεν είναι άλλη από αυτήν της Αειφόρου Ανάπτυξης.
 
Ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας της τρέχουσας κρίσης, δεδομένου ότι διαπερνά κοινωνικά στρώματα και γεωγραφικές περιοχές, επιβάλει να συντάξουμε τουλάχιστον ένα, όσο γίνεται, κοινό Αναπτυξιακό Λόγο Προοπτικής.
 
Στο πλαίσιο αυτό η Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση καλείται να επιτελέσει έναν αναντικατάστατο ρόλο: Ως θεσμικός εκφραστής των τοπικών κοινωνιών, καλείται να συμβάλει στο συντονισμό των τοπικών κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων, στην κινητοποίησή τους, στην ανάπτυξη ενός ευρύτατου δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα είναι ικανό όχι μόνο να προλάβει τις συνέπειες της κρίσης και να διασφαλίσει κατά το δυνατόν τους πολίτες του τόπου από αυτές, αλλά και να διεκδικήσει καλύτερους όρους και συνθήκες για την τοπική ανάπτυξη. Απέναντι στην κρίση, η στρατηγική που επιλέγουμε δεν είναι αυτή της ανέξοδης, αλλά αδιέξοδης γενικόλογης καταγγελιολογίας, ούτε αυτή της ηττοπάθειας ή της άμυνας, αλλά των επιθετικών Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών».
 
Στο πλαίσιο αυτό ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας καταθέτει ανοιχτή πρόταση – πρόσκληση διαλόγου, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επιλογές όλων όσων φιλοδοξούν να διοικήσουν τη νέα Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως επισημαίνει, για τα εξής θέματα:
§ Εξυπηρέτηση του Πολίτη
§ Περιβάλλον και ενεργειακός σχεδιασμός
§ Διαχείριση υδάτινου δυναμικού Θεσσαλίας – Αχελώος
§ Αγροτική οικονομία
§ Ανάπτυξη μεταφορικών υποδομών (Δρόμοι, Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας)
§ Τουρισμός, Πολιτισμός, Αθλητισμός
§ Κοινωνική πολιτική.
 
«Παράλληλος στόχος αυτού του διαλόγου είναι η συμβολή όλων μας στη συνδιαμόρφωση κοινής περιφερειακής συνείδησης και κοινής αίσθησης των προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Η θεσμοθέτηση της αιρετής Περιφέρειας δημιουργεί, βεβαίως, από μόνη της νέα δεδομένα και λειτουργεί ως καταλύτης για την υπέρβαση των αδιέξοδων και βλαπτικών τοπικισμών του παρελθόντος. Για να κατακτηθεί όμως το επιθυμητό επίπεδο περιφερειακής συνείδησης δεν υπάρχει άλλο εργαλείο πέρα από την επεξεργασία πολιτικών που δημιουργούν την ελπίδα μιας κοινής αναπτυξιακής προοπτικής», καταλήγει στη δήλωση-κάλεσμα ο κ. Παπατόλιας.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου