ΤΟΠΙΚΑ

Θλίψη στο Π.Θ. για τον θάνατο του Π. Γουναρίδη

θλίψη-στο-π-θ-για-τον-θάνατο-του-π-γουνα-389750

Υπήρξε ομότιμος καθηγητής του ΙΑΚΑ, πολύ αγαπητός σε συναδέλφους του και φοιτητές

Στο πένθος βύθισε την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η είδηση του ξαφνικού θανάτου του 70χρονου ομότιμου καθηγητή του ΙΑΚΑ, Πάρη Γουναρίδη.

Ο καθηγητής πέθανε ξαφνικά πριν από οκτώ ημέρες, στις 11 Ιουλίου, σκορπίζοντας θλίψη στους συναδέλφους του αλλά και στους φοιτητές του.

Στην ιστοσελίδα του τμήματος ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι συνάδελφοί του τον αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο:
«Ο αγαπητός μας συνάδελφος Πάρις Γουναρίδης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πέθανε ξαφνικά στις 11 Ιουλίου 2017. Ο Πάρις γεννήθηκε στην Aθήνα το 1947. Σπούδασε κοινωνιολογία και ιστορία στο Παρίσι, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Υπήρξε μαθητής και συνεργάτης του Νίκου Σβορώνου. Eργάστηκε για πολλά χρόνια ως ερευνητής στο Iνστιτούτο Bυζαντινών Eρευνών του Eθνικού Iδρύματος Eρευνών και δίδαξε βυζαντινή Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εντάχθηκε στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Βαθύς γνώστης της βυζαντινής ιστορίας, της πολιτικής ιδεολογίας, αλλά και της αγροτικής κοινωνίας, της Εκκλησίας και των αιρέσεων, συνέβαλλε επίσης σημαντικά στην έκδοση πηγών από τον αρχειακό πλούτο του Αγίου Όρους. Ο Πάρις υπήρξε αγαπητός στους συναδέλφους του και τους μαθητές του, πολύτιμος δάσκαλος για όλους. Θα τον θυμόμαστε για το ήθος και την εντιμότητά του και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου