ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά για το Δήμο Βόλου

παρέμβαση-αντώνη-σαμαρά-για-το-δήμο-βό-851206

Στο Βόλο είναι στραμμένα τα βλέμματα της Ρηγίλλης. Προσωπική παρέμβαση του ίδιου του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά, που από τη Λάρισα διαμήνυσε σε στελέχη του Βόλου ότι «επιθυμεί λύση εδώ και τώρα» με ενωτικό ψηφοδέλτιο και μία υποψηφιότητα.
Και ενώ τα 24ωρα περνούν βασανιστικά για τους δύο «μονομάχους» της στήριξης ή του χρίσματος της Ν.Δ, οι επιτελείς της Ρηγίλλης ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στο παρασκήνιο στα δύο επιτελεία να «μονοιάσουν».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ που προχθές βρέθηκε στα Αμπελάκια της Λάρισας ζήτησε να ενημερωθεί επισταμένα για τις εξελίξεις στο Βόλο. Σε ιδιαίτερη μάλιστα συνάντηση που είχε με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα, που είναι πλέον συνεργάτης του στη Βουλή , όπως επιμένουν οι ίδιες πηγές, του ζήτησε να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο προκειμένου με μία νέα παρέμβαση να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να «τα βρούνε»
Το πρόσωπο του εκλεκτού παραμένει σε κάθε περίπτωση πάντως «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες, με κανέναν να μην μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και να υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο στο Βόλο, ώστε να μη χρειαστεί η άνωθεν παρέμβαση για την επιβολή «τρίτης λύσης».
Σε κάθε περίπτωση, καθημερινοί συνομιλητές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνουν ότι το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να έχουν τελειώσει όλα μετά και την ανακοίνωση του υποψηφίου από πλευράς του ΠΑΣΟΚ, αφού κάθε καθυστέρηση επιπλέον μετρά αρνητικά. «Έχουμε καθυστερήσει και αυτό λειτουργεί ενισχυτικά στη διατήρηση εσωκομματικών τριβών μεταξύ των δύο διεκδικητών στο Βόλο Κ. Μήτρου και Γ. Σπηλιόπουλου» φέρεται να είναι η κυρίαρχη άποψη μέσα στο χώρο, γι’ αυτό και δεν θεωρείται τυχαία η παρέμβαση Σαμαρά που ζήτησε από τον κ. Σούρλα «ότι πρέπει να καταλήξουμε σε αποφάσεις οπωσδήποτε, να επικρατήσει τελικά η σύνεση και η λογική και ότι μοναδικός στόχος παραμένει η κάθοδος με ένα ψηφοδέλτιο στις εκλογές για τον Δήμο Βόλου».
Αύριο πάντως θα έχουν «το τελικό τετ τετ» Κυριάκου Μήτρου και Γιώργου Σπηλιόπουλου, με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά για το ποιος θα είναι τελικά ο «εκλεκτός» της Ρηγίλλης στο Δήμο Βόλου. Η συνάντηση των δύο θα γίνει την Δευτέρα στις 10 το πρωί στο Βόλο παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δημ. Κολυνδρίνη.
Όσον αφορά εξάλλου στους μικρότερους καποδιστριακούς Δήμους της Μαγνησίας, η ΝΟΔΕ Μαγνησίας έχει προετοιμάσει ένα πλάνο οργανωτικής και πολιτικής δουλειάς το οποίο θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες μαζί με την πολιτική απόφαση για την στήριξη συγκεκριμένων συνδυασμών.
Είναι γνωστό ότι η κεντρική κατεύθυνση από τη Ρηγίλλης έχει δοθεί και περιλαμβάνει χαλαρή στήριξη σε ψηφοδέλτια όπου οι δυνάμεις είναι «μοιρασμένες», για να μη διαταραχθεί η ενότητα του κόμματος στο πεδίο των περιφερειακών αυτοδιοικητικών εκλογών. Εξάλλου και οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν ζητήσει τόσο από τη ΝΟΔΕ, όσο και από τη Ρηγίλλης, να μην ανακοινωθούν ως κομματικοί υποψήφιοι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα συγκρότησης ευρύτερων δημοτικών σχημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου