ΤΟΠΙΚΑ

Καλοκαιρινές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

καλοκαιρινές-εκπαιδευτικές-δράσεις-391140

Καλοκαιρινές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά διοργανώνει για πρώτη φορά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες και γνώσεις, αλλά και να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου.

Ο δημιουργικός κύκλος περιλαμβάνει τρία εκπαιδευτικά προγράμματα, αρχής γενομένης από την ενότητα «Κύκλοι, τρίγωνα και πολλές γραμμές», που θα φιλοξενηθεί στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-7 ετών και τους συνοδούς-γονείς τους. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, από 25 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου στις 10 το πρωί. Παρατηρώντας τα αγγεία του μουσείου τα παιδιά ανακαλύπτουν έναν κόσμο με σχήματα και γραμμές. Με απλά υλικά και φαντασία γίνονται δημιουργοί και καλλιτέχνες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Παιχνίδια στο Μουσείο», θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-11 ετών και τους συνοδούς-γονείς τους. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη από 26 Ιουλίου έως και 9 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί. Μέσα στις αίθουσες του μουσείου τα παιδιά αναζητούν τα παιχνίδια των αρχαίων και στη συνέχεια μαθαίνουν να παίζουν την τριάρα, δηλαδή την αρχαία τρίλιζα.

Το τρίτο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει τον τίτλο «Τι κρύβουν ο Κοχλίας και η Σπείρα στον Λόφο της Γορίτσας;» και θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Λόφου Γορίτσας. Απευθύνεται σε παιδιά 12-15 ετών και τους συνοδούς-γονείς τους και η μέρα διεξαγωγής του είναι η Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 8:30. Το σημείο συνάντησης βρίσκεται στην είσοδο των προσκοπικών εγκαταστάσεων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής, ακολουθώντας τη διαδρομή του αρχαίου μονοπατιού. Στα παιδιά και τους συνοδούς-γονείς συνιστάται να φορούν καπέλο, μακρύ παντελόνι, κλειστά παπούτσια, αντηλιακό και να έχουν μαζί τους νερό. Δυο σαλιγκάρια, ο Κοχλίας και η Σπείρα, γίνονται οι οδηγοί και συνοδοιπόροι των παιδιών σε ένα παιχνίδι ανακάλυψης των σημαντικότερων μνημείων μιας αρχαίας ελληνιστικής πόλης, που το όνομά της παραμένει άγνωστο και η αρχαιολογική σκαπάνη δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τα μυστικά της.

Για τη συμμετοχή στα παραπάνω προγράμματα είναι αναγκαία η δήλωση από σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου, 12.00-14.00, στο τηλέφωνο 24210 76278 (εσωτ. 123), Ευμορφία Τσιαμάγκα, μουσειοπαιδαγωγό Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα συμμετοχής μία φορά, σε πρόγραμμα που αντιστοιχεί στην ηλικία του. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και για κάθε παιδί θα πρέπει να υπάρχει συνοδός ή γονέας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου