ΤΟΠΙΚΑ

Ο Απ. Παπατόλιας η επιλογή του ΠΑΣΟΚ

ο-απ-παπατόλιας-η-επιλογή-του-πασοκ-851206

Σοβαρές πηγές μέσα στο ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωναν χθες το βράδυ ότι η υποψηφιότητα του Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» και θα ανακοινωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος ωστόσο ο Απόστολος Παπατόλιας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση, παραπέμποντας στις σημερινές ανακοινώσεις στο Εθνικό Συμβούλιο.

Κοντός ψαλμός… αλληλούια» έλεγαν οι ψυχραιμότεροι, αφού από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου σήμερα στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει το όνομα του στελέχους που θα τεθεί επικεφαλής του πρώτου αιρετού περιφερειακού ψηφοδελτίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη στη Θεσσαλία.
Στην τελική ευθεία πλέον ακόμη και οι πιο στενοί συνεργάτες και συνομιλητές του πρωθυπουργού επιμένουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να γράφει και να σβήνει στην ίδια λίστα πολλές φορές. Δεν είναι τυχαίο ότι αργά χθες το απόγευμα στελέχη από τη Θεσσαλία που προσπάθησαν να εκμαιεύσουν πληροφορίες από τον Σωκράτη Ξυνίδη παραπέμφθηκαν στις σημερινές ανακοινώσεις χωρίς άλλα σχόλια.
Τα βλέμματα όλων των στελεχών της Θεσσαλίας, αρκετά από τα οποία -όπως και ενδιαφερόμενοι- βρίσκονται ήδη στην Αθήνα στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είναι στραμμένα στη σημερινή συνεδρίαση. Οι προβλέψεις όλων χθες ξεκινούσαν και τελείωσαν στο εάν και εφόσον… ενδεικτικό της άκρας μυστικότητας που επιχειρείται να κρατηθεί μέχρι τέλους και μόνο με εικασίες και δια της ατόπου απαγωγής προσπαθούσαν να μαντέψουν τις προθέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Όπως τόνιζαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στελέχη της Ιπποκράτους, στην περίπτωση που τελικά επιλεγεί η μάχη στη Θεσσαλία να κινηθεί στο αυτοδιοικητικό πεδίο καθαρά, προκειμένου να αναδειχθεί η κρισιμότητα του εγχειρήματος του νέου αιρετού θεσμού, ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας ήταν εξαρχής και παραμένει το «φαβορί» για το χρίσμα, όχι μόνο εξαιτίας των δημοσκοπήσεων που του παρέχουν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα, αλλά και εξαιτίας της ευρύτερης αποδοχής που φαίνεται να καταγράφει στο πεδίο της νέας γενιάς των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Εάν ωστόσο έστω και την τελευταία στιγμή υπερισχύσει το πολιτικό μήνυμα Παπανδρέου για επιστράτευση των πρωτοκλασάτων στελεχών της πρώτης γραμμής, τότε δεν αποκλείεται η Ροδούλα Ζήση να κληθεί να «σηκώσει» το βάρος της αναμέτρησης σε επίπεδο πολιτικό, αφού θεωρείται «γερό χαρτί» της Κυβέρνησης στο θεσσαλικό κάμπο, έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς από τη θητεία της σε κυβερνητικά πόστα αλλά επίσης και ως βουλευτής, ως αντιπρόεδρος της Βουλής αλλά και ως ένα από τα πιο δημοφιλή κομματικά στελέχη που έχουν θητεύσει στην Κεντρική Επιτροπή και το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά στην υποψηφιότητα του πρώην Υφυπουργού Γεωργίας Φώτη Χατζημιχάλη, επισημαινόταν ότι αποτελεί επίσης μία επιλογή που στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι μπορεί να είναι νικηφόρα, καθώς πρόκειται για ένα στέλεχος χαμηλών τόνων, που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια στενούς δεσμούς με την κομματική βάση και το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ και που τώρα υπηρετεί τη Διοίκηση από τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου