ΣΠΟΡΑΔΕΣ

5 μήνες φυλάκιση για πρόκληση τροχαίου υπό την επήρεια μέθης

5-μήνες-φυλάκιση-για-πρόκληση-τροχαίου-393147

Παρέσυρε πεζό ενώ οδηγούσε δίκυκλο μεθυσμένος και χωρίς άδεια, ωστόσο σταμάτησε και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία, όπως αντικειμενικά όφειλε να πράξει.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αναγνώρισε χθες το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας σε 45χρονο Σκιαθίτη, ο οποίος συνελήφθη προχθές γύρω στις 2.30 το μεσημέρι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου για πρόκληση ατυχήματος, και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Ο 45χρονος δήλωσε στο δικαστήριο ότι έχει μετανιώσει που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Υποστήριξε ότι ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα χρειάστηκε να μετακινηθεί επειγόντως στο σπίτι του, για κάποια εργασία που είχε.

Ωστόσο, ενώ οδηγούσε το δίκυκλο, Άγγλος τουρίστας περίπου 65 ετών, που εκείνη την ώρα κοιτούσε βιτρίνα καταστήματος, πετάχτηκε στην πορεία του, σε δρόμο στο κέντρο της Σκιάθου, με αποτέλεσμα ο 45χρονος να μην προλάβει να αντιδράσει παρασύροντας τον τουρίστα.

«Σταμάτησα αμέσως. Ζήτησα από επαγγελματία να μου δώσει ένα πανί για να τον περιθάλψω. Ο τουρίστας είχε τραυματιστεί στο πόδι του», είπε στο δικαστήριο.

Ο 45χρονος συνελήφθη για οδήγηση δικύκλου χωρίς άδεια και υπό την επίδραση μέθης, καθώς και για την πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε επανειλημμένως ότι δεν οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Έχει όπως είπε δίπλωμα οδήγησης για αυτοκίνητο όχι όμως και δικύκλου. «Δεν έπρεπε να οδηγήσω τη μηχανή», παραδέχτηκε.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για όλες τις πράξεις. Αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή τριετίας. Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε να του αφαιρέσει την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες για δέκα μέρες.

Ο καταδικαστείς, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει ξανά τις δικαστικές αρχές, μετά το πέρας της δίκης άσκησε έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου