ΤΟΠΙΚΑ

Υποστελεχωμένη η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας

υποστελεχωμένη-η-διεύθυνση-δευτεροβ-393160

Εντονότατος προβληματισμός επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας λόγω της υποστελέχωσης που παρατηρείται, καθώς το μόνιμο προσωπικό μετριέται στα δάχτυλα των δύο χεριών.

Ο έντονος προβληματισμός απορρέει από το γεγονός ότι αποσπάστηκαν οκτώ εκπαιδευτικοί για να ενισχύσουν το έργο των μονίμων, παρότι ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας, Σωκράτης Σαβελίδης, υπέβαλε αίτημα για είκοσι ελάχιστον άτομα.

Άξιο αναφοράς είναι παράλληλα το γεγονός ότι δεν αποσπάστηκαν εκπαιδευτικοί που είχαν πολύ σοβαρούς λόγους να βρίσκονται στον Βόλο.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες μιας περιοχής με ιδιαιτερότητες, αλλά και όγκο εργασίας που πρέπει να διεκπεραιωθεί σε εποχές δύσκολες, ενώ κατά το παρελθόν οι αποσπασθέντες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας έφταναν τους εξήντα. Είναι προφανές ότι το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό και οι οκτώ αποσπασθέντες θα κληθούν να επωμιστούν πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας και ανάλογο όγκο υποχρεώσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε μια περιοχή με αστικές και ημιαστικές περιοχές, χερσαίες και νησιωτικές.

Ανάλογη εικόνα υπάρχει, εξάλλου, και σε άλλες διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές, ενδεχομένως όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, διότι δεν υπάρχουν οι ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τη Μαγνησία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας έχει ήδη κάνει παρέμβαση στους υπευθύνους του υπουργείου, με αίτημα την υλοποίηση δεύτερου κύκλου αποσπάσεων, ούτως ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο αυτό είναι δυνατόν, και από την άλλη πλευρά να καλυφθούν σημαντικότατες ανάγκες.

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι αν δεν αλλάξει κάτι σε εύλογο χρονικό διάστημα, κι αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται μέχρι τον Σεπτέμβριο, το πρόβλημα της υποστελέχωσης θα αποβεί σε βάρος της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου