ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμύρισε χαμόγελα η Γεωπονική

πλημμύρισε-χαμόγελα-η-γεωπονική-393547

Μέρα γιορτής χθες στη Γεωπονική Σχολή, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων. Το αμφιθέατρο πλημμύρισε από χαρούμενους φοιτητές, μέλη των οικογενειών τους και φίλων τους, που ήταν δίπλα τους σε αυτή τη μοναδική στιγμή. Σαράντα έξι απόφοιτοι έλαβαν τα διπλώματα σπουδών τους, ενώ πραγματοποιήθηκε και η αγόρευση μίας διδάκτορα.

Συγκεκριμένα, τα διπλώματά τους έλαβαν τέσσερις μεταπτυχιακοί απόφοιτοι και 21 προπτυχιακοί από το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, και 21 προπτυχιακοί φοιτητές και ένας μεταπτυχιακός από το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Αγροτικού Περιβάλλοντος.

Η Γεωπονική Σχολή, όπως είπε ο πρόεδρος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής Αγροτικού Περιβάλλοντος Νικόλαος Δαναλάτος, θα είναι πάντοτε δίπλα τους και θα τους βοηθάει. Κάποιοι από τους προπτυχιακούς αποφοίτους θα συνεχίσουν τη μετεκπαίδευσή τους, κι από τους μεταπτυχιακούς άλλοι θα βγουν στην αγορά εργασίας άλλοι θα συνεχίσουν με τα διδακτορικά τους.

«Εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους», είπε ο πρόεδρος του Τμήματος και πρόσθεσε ότι «η Γεωπονία είναι ένας σημαντικός τομέας καθότι πρωτογενής και δεν αντιμετωπίζει την κρίση που έχουν άλλα επαγγέλματα. Καταφέρνει και είναι σταθερή, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον αριθμό των αποφοίτων».

Ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Αθανάσιος Σφουγγάρης επαίνεσε όλους τους αποφοίτους αλλά και τις οικογένειές τους, που εν μέσω κρίσης τους στήριξαν. «Είναι έτοιμοι για όποια απόφαση λάβουν. Έχουν όλα τα εφόδια», είπε και παραίνεσε τους αποφοίτους να κλείσουν τα αυτιά τους στα απαισιόδοξα που ακούγονται και να κοιτάνε μπροστά τους.

Μεταξύ άλλων, στην τελετή μίλησε και ο κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής Δημήτρης Βαφείδης, ο οποίος επεσήμανε ότι η γεωγραφική θέση και οι κλιματολογικές συνθήκες επιτρέπουν στην Ελλάδα την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος είναι πάρα πολύ σημαντικός, καθώς η χώρα πρέπει να στηριχθεί στις δυνάμεις της.

Ευχήθηκε λοιπόν σε όλους τους αποφοίτους να απολαύσουν υλικά αγαθά, αλλά κυρίως να αγωνιστούν για μία κοινωνία που παλεύει να βρει τις ηθικές της αρχές και την αξιοπρέπειά της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου