ΤΟΠΙΚΑ

Θανάτωσαν με φόλα τη σκυλίτσα «μασκότ» της Ν. Αγχιάλου

θανάτωσαν-με-φόλα-τη-σκυλίτσα-μασκότ-393557

Η όμορφη Ηρα είχε γίνει η μασκότ της παραλίας στη Νέα Αγχίαλο. Επρόκειτο για μία αδέσποτη σκυλίτσα την οποία αγαπούσαν όλοι. Ήταν ιδιαίτερα φιλική, είχε δεθεί με το προσωπικό των καφέ και τους θαμώνες, και όλοι μαζί με το μπάνιο και τον καφέ τους απολάμβαναν και τα παιχνίδια μαζί της. Χθες οι θαμώνες των καφέ πάγωσαν… μόλις ενημερώθηκαν πως η όμορφη Ήρα δεν υπάρχει πια. Τα ξημερώματα υπάλληλος της καθαριότητας που έκανε την αποκομιδή βρήκε την άτυχη σκυλίτσα νεκρή από φόλα.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από κατοίκους της Νέας Αγχιάλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο. Όπως υποστηρίζεται, εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει εκστρατεία εξόντωσης των αδέσποτων ζώων, με αποτέλεσμα οι θανατώσεις να είναι πολλές.

Πέρυσι συγκεκριμένα θανατώθηκαν περίπου 16 αδέσποτα, κατά τον ίδιο τρόπο αφού οι ασυνείδητοι δράστες είχαν γεμίσει τους δρόμους με φόλες. Φέτος σύμφωνα με τις καταγγελίες «μοιράστηκαν» δολώματα με φυτοφάρμακο κατά μήκος του παραλιακού μετώπου αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, βάζοντας «στόχο» όσα αδέσποτα έχουν απομείνει.

Σημειώνεται ότι την άτυχη Ήρα φρόντιζαν αρκετοί φιλόζωοι της Νέας Αγχιάλου, ενώ με έξοδα ιδιώτη από το Μάιο η αδέσποτη σκυλίτσα είχε στειρωθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου