ΤΟΠΙΚΑ

Συναυλία των συνόλων του Δημοτικού Ωδείου

συναυλία-των-συνόλων-του-δημοτικού-ωδ-663603

Μουσική συναυλία σπουδαστών με το σύνολο από φλάουτα “ΣΥΝΑΥΛΟΙ” της τάξης Γιάννας Μυράτ, σε συνεργασία με την τάξη κρουστών του Μπάμπη Ταλιαδούρου και με τη μαθήτρια κιθάρας Μαρία Ζουμπέκη, θα απολαύσουν οι λάτρεις της ηχητικής αυτής σύνθεσης, την ερχόμενη Κυριακή 15 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ, στην Παλαιά Ηλεκτρική. Στην Κυριακάτικη συναυλία συμμετέχουν σπουδαστές της τάξης Μπάμπη Ταλιαδούρου, ο οποίος γεννήθηκε στον Κολινδρό και μεγάλωσε στον Βόλο. Ξεκίνησε τις σπουδές του στα κρουστά στο Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Μαραγκόπουλου με καθηγητές τους Αλέκο Χρηστίδη και Χρήστο Λιάτσο, από όπου αποφοίτησε, για να συνεχίσει τις μουσικές σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με καθηγητή τον dr. Sadlo Peter με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος διδάκτωρ στο ίδιο τμήμα στα πλαίσια του οποίου ερευνά την σύγχρονη Ελληνική δημιουργία για κρουστά. Από το1996 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών , με την οποία έχει εμφανιστεί ως σολίστ, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και έχει συμπράξει με πολύ σημαντικές ορχήστρες. Από το ακαδημαϊκό έτος 2006 διδάσκει κρουστά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου ,ενώ διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και το Ορφείο Αθηνών.
Η τάξη κλασσικών κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου δημιουργήθηκε το 1988 με καθηγητή αρχικά τον Αλέκο Χρηστίδη και μετέπειτα τον Χρήστο Λιάτσο. Από τους κόλπους της έχουν αναδειχθεί τέσσερα διπλώματα , ενώ οι μαθητές της πλαισιώνουν τόσο τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ,όσο και τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου.Υπεύθυνος καθηγητής είναι ο Χαράλαμπος Ταλιαδούρος, ενώ διδάσκει και ο Νίκος Χρονόπουλος, αμφότεροι απόφοιτοί του Δ.Ω.Β. Σε μια από τις πλέον άρτια εξοπλισμένες τάξεις , οι μαθητές διδάσκονται όλο το ευρύ φάσμα των συμφωνικών κρουστών που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό οργάνων, μελέτη διαφορετικών στυλ και εποχών από τον Bach ως τον Ξενάκη καθώς επίσης συμμετέχουν και σε σύνολα κρουστών. Ως σολίστ στα κρουστά μετέχει η Εύη Φιλίππου μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες :Σοφία Γάκη, Δημήτρη Γκαβαρδίνα, Νίκο Βελέντζα, Κωνσταντίνο. Παπαδημητρόπουλο, Μιχάλη Μπατσκίνη και Δημ. Νικολούλη. Στην κιθάρα θα συνοδεύει η Βιργινία Μπουζάνη σπουδάστρια του Δημοτικού Ωδείου, της τάξης Μαρίας Ζουμπέκη.
Πρώτα φλάουτα παίζουν οι Λευτέρης Ντριστέλλας, Ευαγγελία Γκογκούλη, Όλγα Πράππα, Γιάννης Καλυβιώτης(& piccolo).Δεύτερα φλάουτα: Άννα Ζηνέλη, Κατερίνα Σπανού, Δάφνη Βέντζα. Τρίτα φλάουτα: Αναστασία Πέγιου, Κωνσταντίνα Γκολέτσου, Χάρης Καραδήμητρος, Αιμιλία Κόβαλτσικ. Alto φλάουτο: Κωνσταντίνος Βελαλής. Η διασκευή των έργων είναι της Γιάννας Μυράτ. Η καθηγήτριά της Βιργινίας Μπουζάνη η Μαρία Ζουμπέκη διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου εδώ και16 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια έχει παρουσιάσει αξιόλογο εκπαιδευτικό και σολιστικό έργο. Από την τάξη της έχουν αποφοιτήσει 10 μαθητές με πτυχίο και δίπλωμα και πολλοί μαθητές έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Μουσικοί “Σύναυλοι”
Το μουσικό σύνολο “Σύναυλοι” δημιουργήθηκε το 2002 και το απάρτιζαν σπουδαστές του φλάουτου της τάξης της Γιάννας Μυράτ, καθηγήτριας στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Τώρα συμμετέχουν όλοι οι σπουδαστές της τάξης, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου σπουδών στο οποίο σήμερα βρίσκονται. Το ενεργητικό του συνόλου περιλαμβάνει ετήσιες συναυλίες, ορισμένες των οποίων παρουσιάστηκαν σε συνεργασία με άλλα σχήματα, όπως μαθητών της Δημοτικής Σχολής Χορού, τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, το κουκλοθέατρο κ.ά. Η δράση των “Σύναυλων” περιλαμβάνει και η συμμετοχή στο φεστιβάλ φλάουτου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Μακρινίτσα, όπου το σύνολο εμπλουτίζεται από σπουδαστές του Φεστιβάλ. Επιπλέον οι Φίλοι του Φλάουτου, το 2003, είχαν την πρωτοβουλία να ηχογραφήσουν το μουσικό έργο των “Σύναυλων” και να εκδώσουν ένα CD. Η Γιάννα Μυράτ γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Άρχισε τις σπουδές της στο φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Urs Ruttiman και τις ολοκλήρωσε με το δίπλωμά της στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, απ όπου αποφοίτησε με άριστα. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διακεκριμένους σολίστ. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Βόλο, είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου (από το 1992) και διδάσκει στο Δημοτικό Ωδεία Βόλου. Στην καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνονται ατομικά ρεσιτάλ και ηχογράφηση για το Κρατικό Ραδιόφωνο. Εχει επίσης εμφανιστεί ως σολίστ με τα έγχορδα της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου και Λάρισας.
Είναι εμπνεύστρια και διοργανώτρια του Φεστιβάλ Φλάουτου που γίνεται κάθε καλοκαίρι στη Μακρινίτσα με πανελλήνια συμμετοχή σπουδαστών και διακεκριμένων σολίστ. Στο χώρο του βιβλίου, εκτός από την παρουσία της ως μεταφράστρια λογοτεχνικών κειμένων έχει συγγράψει τρία παιδικά παραμύθια με μουσικά θέματα και CD πάλι με έργα διασκευασμένα από την ίδια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου