ΤΟΠΙΚΑ

Σώθηκε καπετάνιος ακυβέρνητου ιστιοφόρου στον Βόλο [photos]

σώθηκε-καπετάνιος-ακυβέρνητου-ιστιο-394652

Μόλις 30 μέτρα πριν τα κύματα οδηγήσουν με δύναμη το σκάφος του πάνω στο κορδόνι, έξω από λιμάνι του Βόλου, διασώθηκε από εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, ο ηλικιωμένος καπετάνιος ιστιοφόρου, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο.

Το σκάφος «Πέρσα» έπλεε στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι, εν μέσω δυνατών ανέμων και θαλασσοταραχής, όταν έμεινε χωρίς μηχανή, και με σπασμένο το κατάρτι.

Το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του Λιμεναρχείου Βόλου ενημέρωσε τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για τη διάσωση του καπετάνιου του ιστιοφόρου και την ασφαλή ρυμούλκηση του σκάφους.

Ο εθελοντής της Λέσχης Βασίλης Ηλιόπουλος εγκατέλειψε άμεσα το κατάστημά του, γύρω στη 1 το μεσημέρι, και με το φουσκωτό σκάφος της Λέσχης έσπευσε σε βοήθεια.

Πρόλαβε το ιστιοφόρο σε απόσταση αναπνοής πριν «σκάσει» πάνω στο κορδόνι, σώζοντας τη ζωή του ηλικιωμένου, τον οποίο εντόπισε σε απόγνωση να κάθεται πάνω στην πρύμνη, ενώ οι άνεμοι παρέσερναν το σκάφος του.

Το πρώτο σκοινί που έριξε ο ηλικιωμένος προς τον Β. Ηλιόπουλο έσπασε, λόγω παλαιότητας και χρειάστηκε να γίνει δεύτερη προσπάθεια για την πρόσδεση του ιστιφόρου.

Με ασφάλεια τελικά το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι, ενώ ο καπετάνιος, ο οποίο χάρη στη συνδρομή του εθελοντή διέφυγε κάθε κίνδυνο, πήρε μεγάλη ανάσα μετά το αίσιο τέλος της μεγάλης περιπέτειας που έζησε.

Φωτογραφίες από Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου