ΤΟΠΙΚΑ

Δροσίζει ο καιρός

δροσίζει-ο-καιρός-394674

Αποχωρεί σταδιακά το δεύτερο κύμα του μίνι καύσωνα που έκανε αισθητή την παρουσία του και στη Μαγνησία, με τις αυξημένες τιμές της θερμοκρασίας των προηγούμενων ημερών να παρουσιάζουν καθοδική πορεία μεσούντος του καλοκαιριού.

Η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας έγινε αισθητή από χθες, οπότε και άρχισαν να πνέουν βόρειοι άνεμοι, φέρνοντας ανάσες δροσιάς στην αποπνικτική ατμόσφαιρα των προηγούμενων ημερών.

Σήμερα Παρασκευή, ειδικότερα, η θερμοκρασία στον Βόλο αναμένεται να φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έχει ανάλογα χαρακτηριστικά. Αύριο Σάββατο, ειδικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 32 και 33 βαθμών στον Βόλο και την Κυριακή μεταξύ 30 και 31 βαθμών Κελσίου αντίστοιχα.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσει τις επόμενες μέρες, ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», ανέφερε ότι αύριο Σάββατο θα σημειωθούν συννεφιές το μεσημέρι και ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές στις ορεινές περιοχές της Μαγνησίας τις βραδινές ώρες, αλλά και την Κυριακή. Οι σποραδικές βροχές που αναμένεται να σημειωθούν την Κυριακή, ειδικότερα, θα περιοριστούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς κελσίου.

Ανάλογα χαρακτηριστικά αναμένεται να έχει ο καιρός και την επόμενη εβδομάδα, με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να κυμαίνονται μεταξύ 30 και 31 βαθμών Κελσίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου