ΤΟΠΙΚΑ

Εκτακτη ενίσχυση με 50.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Βόλου

εκτακτη-ενίσχυση-με-50-000-ευρώ-στο-νοσοκομ-397469

Εκτακτη επιχορήγηση 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Υγείας στο Νοσοκομείο Βόλου για την αγορά νέων ενδοσκοπίων. Το αίτημα της Διοίκησης είχε αποσταλεί στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, λίγες μέρες μετά την κλοπή του ιατρικού εξοπλισμού από τη σπείρα των Κολομβιανών βαρόνων και χθες έγινε αποδεκτό.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μ. Δραμητινός, εγκρίθηκε η ενίσχυση του Αχιλλοπούλειου με αυτό το ποσό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά νέου γαστροσκοπίου. Σημειώνεται πως το ενδοσκόπιο που εκλάπη από το Γαστρεντερολογικό ήταν παλαιό και δεν χρησιμοποιούνταν, ωστόσο «ουδέν κακό αμιγές καλού», αφού δίνεται πλέον η δυνατότητα στο νοσοκομείο να ενισχυθεί με ένα επιπλέον σημαντικό μηχάνημα.

Σημειώνεται πως πρόσφατα παραδόθηκαν από την αστυνομία στον Αγ. Σάββα και στο Νοσοκομείο Λάρισας τα κλεμμένα μηχανήματα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των ενδοσκοπίων που αφαιρέθηκαν από το ΓΝΒ και το Νοσοκομείο Λαμίας, τα οποία επίσης θα επιστραφούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Το «αποτύπωμα» του τσιλιαδόρου

Στο μεταξύ, αποκαλύπτεται νέα φωτογραφία ενός εκ των Κολομβιανών που έδρασαν στο Νοσοκομείου Βόλου και φέρεται να είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου». Μιλά στο κινητό τηλέφωνο και προφανώς συνεννοείται με τους συνεργούς του για τον τρόπο δράσης και τις κινήσεις γύρω από το νοσοκομείο.

Είναι εκείνος που ήρθε αντιμέτωπος με έναν από τους υπαλλήλους ασφαλείας του νοσοκομείου και προφασίστηκε ότι περιμένει κάποιον γιατρό. Άλλες φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, αποτύπωναν τον συνεργό του όταν επιχειρούσε να διαφύγει μετά την επαφή του με γιατρό του νοσοκομείου τη στιγμή της κλοπής.

Αυτές τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του νοικιασμένου οχήματος μαζί με οπτικό υλικό από τις κάμερες, είχαν εντοπίσει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που πέτυχαν την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αυτές οι εικόνες επίσης αναγνωρίστηκαν από τον γιατρό και τον υπάλληλο ασφαλείας του νοσοκομείου, με τους οποίους οι δράστες ήρθαν αντιμέτωποι.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα στελέχη της αστυνομίας αναμένουν τη διαβίβαση αποτυπωμάτων και DNA των τεσσάρων Κολομβιανών που έδρασαν στα τέσσερα νοσοκομεία της Ελλάδας, αποσπώντας συνολικά 14 ενδοσκόπια, γαστροσκόπια και κολονοσκόπια. Μόλις διαβιβαστούν τα παραπάνω στοιχεία θα ολοκληρωθεί η δικογραφία και θα εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου