ΤΟΠΙΚΑ

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Τμήμα Γεωπονίας του Π.Θ.

μεταπτυχιακό-πρόγραμμα-στο-τμήμα-γεω-398660

Το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος (Γ.Φ.Π.Α.Π.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος.

Το Π.Μ.Σ. έχει διάρκεια δύο εξάμηνα (για τους φοιτητές που θα επιλέξουν τον κύκλο πλήρους φοίτησης) ή τέσσερα εξάμηνα (για τους φοιτητές που θα επιλέξουν τον κύκλο μερικής φοίτησης). Προσφέρονται οι ακόλουθες κατευθύνσεις:

– Γενετική Βελτίωση και Βιοτεχνολογία Φυτών με Έμφαση στην Παραγωγή Πολλαπλασιαστικού Υλικού και την Ποιότητα Τροφίμων

– Φυτική Παραγωγή και Περιβάλλον

– Φυτιατρική και Περιβάλλον

– Γεωργική Μηχανική – Διαχείριση Φυσικών Πόρων

– Διαχείριση Περιβάλλοντος

Ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών/τριών στο Π.Μ.Σ. για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο στους εβδομήντα πέντε (75) μεταπτυχιακούς φοιτητές/ήτριες (15 ανά κατεύθυνση). Στο Π.Μ.Σ., επιπλέον του αριθμού εισακτέων, γίνεται δεκτός ένας (1) υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) που πέτυχε στο σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού, του γνωστικού αντικειμένου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, καθώς και ένας αλλοδαπός υπότροφος του ελληνικού Κράτους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται έως και 8 Σεπτεμβρίου 2017 να υποβάλουν εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή, τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.

Η διεξαγωγή της συνέντευξης και των εξετάσεων στην Αγγλική γλώσσα θα πραγματοποιηθούν εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2017 σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα Γραμματείας: 24210 93006 και 24210 93112.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου