ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή τοπικών προϊόντων στη Συκή

γιορτή-τοπικών-προϊόντων-στη-συκή-399627

Η 1η Γιορτή Τοπικών Προϊόντων διοργανώνεται στη Συκή την Παρασκευή 18 /8 και το Σάββατο 19/8, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος , «Μαγνήτων Κιβωτός».

Στο μεταξύ, δίνεται μικρή παράταση μιας εβδομάδας στην προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερόντων. Για αυτό το λόγο καλούνται όσοι συνεταιρισμοί –επιχειρηματίες – έμποροι – παραγωγοί ασχολούνται αποκλειστικά με προϊόντα διατροφικής αξίας που παράγει ο τόπος μας, όπως φρούτα, λαχανικά, ελιές, κρασί, μελισσοκομικά είδη, είδη κτηνοτροφίας, γλυκά, μαρμελάδες, ζυμαρικά κτλ, αλλά και όσοι ασχολούνται με την εξόρυξη και εμπορία Πέτρας και Πλακών Πηλίου και δραστηριοποιούνται στο χωριό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου κι όχι μόνο , να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Κυριακή 16 Ιουλίου στο τηλέφωνο 6937155885, αλλά και σε οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης».

Ο τρόπος διεξαγωγής και διοργάνωσης της «Γιορτής» θα προκύψει κατόπιν διαλόγου και συζήτησης με τους ίδιους τους συμμετέχοντες, αφού ολοκληρωθούν όλες οι συμμετοχές. Για την κάθε συμμετοχή θα υπάρχει ένα κόστος των 10 ευρώ και για τις δυο μέρες.

«Επειδή στόχος μας και θέλησή μας είναι η όλη αυτή εκδήλωση να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή και διαφήμιση για τον τόπο μας, σκοπεύουμε το ίδιο διήμερο να διοργανώσουμε παράλληλα και άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες και να κλείσει με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού μας. Κάθε άποψη, ιδέα, πρόταση και φυσικά βοήθεια για όλα τα παραπάνω είναι καλοδεχούμενη», επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου